AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Boran yemegi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Boran yemeği nasıl yapılır?​

Borani Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye aldığınız zeytinyağında doğradığınız soğanı ve sarımsakları güzelce kavurun.
- Ardından içine ıspanakları ekleyin ve ıspanakların rengi dönüp, pişene dek güzelce kavurun.
- Biraz soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yoğurtla karıştırın ve bir servis tabağına alın.

Urfa usulü borani nasıl yapılır?​

Borani (Urfa Yemeği) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle, bulguru biraz sıcak su ile ıslatalım.
- Eti düdüklü tencereye kuşbaşı doğrayıp, göz kararı su ekleyip, kapağını kapatalım ve 15 dakika kadar pişirelim.
- Pancar saplarını küçük küçük doğrayıp, 5 dakika haşlayalım.
- Pişen eti kapatıp, kapağını açalım ve suyunu alalım.
Borani tekniği nedir?
Boranı, Anadolu’nun çeşitli yörelerinde farklı şekillerde hazırlanan bir yemek türüdür. Yalvaç ve Mecitözü civarlarında ise boranı, ıspanaklı ve fasulyeli olmak üzere iki çeşittir. İçerisine bulgur katılarak haşlanmak suretiyle pişirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağı dökülerek servis edilir.

Biber borani nasıl yapılır?​

Çok pratik ve lezzetli biber boraniyi yapmak için, biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, lokmalık doğrayın. Bir tavanın için koyduğunuz 1-2 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun (Tavanın kapağı kapalı yaparsanız hemen yumuşayıp kavruluyorlar) Diğer yanda hazırladığınız sarımsaklı yoğurt ile kavurduğunuz biberleri harmanlayın.

Hatay borani nasıl yapılır?​

Kabak Borani (Yöresel-Hatay) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye kuşbaşı eti alıyoruz ve kavuruyoruz.
- Kavrulduktan sonra üzerine sıvı yağ döküyoruz.
- Kabakları kuşbaşı doğrayıp ilave ediyoruz.
- Soğan, sarımsak, nohut, etin üstüne döküp soteliyoruz.
- Üzerine 1 litre su döküp pişiriyoruz.
Mantar borani nasıl yapılır?
Mantarlı Borani (Çorum) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mantarları yıkayıp kararmamaları için limonlu suda bekletin.
- Mantarlara tuz ekleyip suyunu salıncaya kadar pişirin.
- Tavaya sıvı yağ ekleyip soğanı kavurun.
- Derin bir kaba yoğurdu alıp biraz çırpın.
- Başka bir tavada tereyağını kızdırın salçayı ve pul biberi ekleyin.

Urfa borani nedir?​

Borani, bir diğer deyişle Boranı, boraniye genel olarak sebzelerin haşlanması veya sulu yemek biçiminde pişirilmesinden sonra sade ya da sarımsaklı yoğurtla karıştırılarak hazırlanan bir yemektir. Genellikle kuru soğan ile birlikte tüketilir. Borani meze olarak da sofralara konuk olur.

Borani hangi yörenin yemeği?​

Boranı, İran ve Mizrahi mutfağında yoğurtla hazırlanan bir aperitiftir. Ispanak ve diğer malzemelerle hazırlanan boranı, Van ve Isparta başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli yörelerinde farklı şekillerde hazırlanmaktadır. Yalvaç ve Mecitözü civarlarında ise, ıspanaklı ve fasulyeli olmak üzere iki çeşidi bulunmaktadır.
Hatay usulü borani nasıl yapılır?

Osmanlı borani nasıl yapılır?​

Üzüm Borani Yapılışı: Etleri bir tencereye koyup 15. dk kavurun. Nohudu, tuzu ve karabiberi ilave edip çevirin, suyunu verip 20 dk. kaynatın. Üzümleri ve üzüm pekmezlerini ilave edip, yarım saat daha kısık ateşte pişirip, servis edin. Afiyet olsun.

Köpoğlu nasıl yapılır?​

Köpoğlu Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları ve biberleri közleyin.
- Zeytinyağını bir tavada ısıtın.
- Doğradığınız közlenmiş patlıcan ve biberleri ilave edin.
- Üzeri için; süzme yoğurdu iyice çırpın ve soğuyan sebzelerin üzerinde gezdirin.
- Köpoğlu mezesini, çökertme kebabı ile birlikte servis edebilirsiniz.
Biber Yoğurtlaması nasıl olur?
Biber Yoğurtlaması Nasıl Yapılır?
- Bulguru derin bir kaseye alın.
- Kapya biberlerin çekirdeklerini temizleyip yarım parmak doğrayın.
- Sarımsakları bir tutam tuzla birlikte havanda ezin.
- Biberleri servis tabağına alın, üzerine yoğurtlu karışımı dökün.
- Biber yoğurtlamasını, etli güveç ile birlikte servis edebilirsiniz.
 
Geri
Üst