Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bonibonlu Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Bonibonlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
125 gram margarin ya da tereyağı(oda ısısında yumuşamış olmalı)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket şekerli vanilin
3 yemek kaşığı kakao
Yarım paket hamur kabartma tozu
3 su bardağı un (kontrollü ekleyin kulak göğsü kıvamında olacak)
3 kutu bonibon

Bonibonlu Kurabiye Tanımı Yapılışı

Öncelikle şeker ve margarin8 uygunca karıştırılır.
Daha sonra tüm materyaller eklenerek yumuşak kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir.
Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller kopartılarak yuvarlanır ve tepsiye dizilir.
Üzerini bonbonlarla süsleyip evvelden ısıtılmış 180 derecede 15 dakika pişirilir.
Kurabiyelerin altına bakarak piştiğini denetim edebilirsiniz.
Fırından çıktığında kurabiyelerin üzeri yumuşak olmalı soğudukça sertleşecektir.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
 
Geri
Üst