- Konu Yazar
- #1
Bonibonlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
125 gram margarin ya da tereyağı(oda ısısında yumuşamış olmalı)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket şekerli vanilin
3 yemek kaşığı kakao
Yarım paket hamur kabartma tozu
3 su bardağı un (kontrollü ekleyin kulak göğsü kıvamında olacak)
3 kutu bonibon
Bonibonlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Öncelikle şeker ve margarin8 uygunca karıştırılır.
Daha sonra tüm materyaller eklenerek yumuşak kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir.
Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller kopartılarak yuvarlanır ve tepsiye dizilir.
Üzerini bonbonlarla süsleyip evvelden ısıtılmış 180 derecede 15 dakika pişirilir.
Kurabiyelerin altına bakarak piştiğini denetim edebilirsiniz.
Fırından çıktığında kurabiyelerin üzeri yumuşak olmalı soğudukça sertleşecektir.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
125 gram margarin ya da tereyağı(oda ısısında yumuşamış olmalı)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket şekerli vanilin
3 yemek kaşığı kakao
Yarım paket hamur kabartma tozu
3 su bardağı un (kontrollü ekleyin kulak göğsü kıvamında olacak)
3 kutu bonibon
Bonibonlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Öncelikle şeker ve margarin8 uygunca karıştırılır.
Daha sonra tüm materyaller eklenerek yumuşak kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir.
Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller kopartılarak yuvarlanır ve tepsiye dizilir.
Üzerini bonbonlarla süsleyip evvelden ısıtılmış 180 derecede 15 dakika pişirilir.
Kurabiyelerin altına bakarak piştiğini denetim edebilirsiniz.
Fırından çıktığında kurabiyelerin üzeri yumuşak olmalı soğudukça sertleşecektir.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun