SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Bonfile İskender (Ev Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
400 gram bonfile
1 adet pide
1 dolu çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Salça sosu için;
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıcak su
Bonfile İskender (Ev Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bonfilelerimizi buzlukta bekletiyoruz donmuş olan bonfilemizi çıkarıp ince ince dilimliyoruz.
Daha sonra tavaya zeytinyağını koyup kızdırıyoruz.
Bonfileleri üzerine atıyoruz tuzunu da ekliyoruz ve kızarana kadar pişiriyoruz.
Çok fazla pişirmeye gerek yok aslında bonfile yumuşacık et biraz da suyunu salıyor o suyunu ekmekleri ıslatmak için kullanıyoruz.
Ayrı bir tavada küp küp kestiğimiz ekmeklerimizi hafif kavuruyoruz.
Bir yandan 1 yemek kaşığı erimiş tereyağımıza 1 yemek kaşığı salçamızı ekleyip kavuruyoruz.
Kavurduktan sonra üzerine sıcak suyunu ekleyip sos haline getiriyoruz.
Tabağımıza evvel kup küp kestiğimiz pidelerimizi koyuyoruz.
Üzerine salça sosumuzdan ve biraz bonfilemizin suyundan koyuyoruz.
Ardından bonfileleri tabağımıza yayıyoruz.
Yanına da yoğurdumuzu koyuyoruz. Yemeğimiz hazır.
Afiyet olsun ben bu tarifle 2 tabak çıkardım lakin porsiyonlarım baya büyüktü. Sizler bu tarifle 3 tabak da çıkarabilirsiniz.
Bonfile İskender (Ev Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
400 gram bonfile
1 adet pide
1 dolu çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Salça sosu için;
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıcak su
Bonfile İskender (Ev Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bonfilelerimizi buzlukta bekletiyoruz donmuş olan bonfilemizi çıkarıp ince ince dilimliyoruz.
Daha sonra tavaya zeytinyağını koyup kızdırıyoruz.
Bonfileleri üzerine atıyoruz tuzunu da ekliyoruz ve kızarana kadar pişiriyoruz.
Çok fazla pişirmeye gerek yok aslında bonfile yumuşacık et biraz da suyunu salıyor o suyunu ekmekleri ıslatmak için kullanıyoruz.
Ayrı bir tavada küp küp kestiğimiz ekmeklerimizi hafif kavuruyoruz.
Bir yandan 1 yemek kaşığı erimiş tereyağımıza 1 yemek kaşığı salçamızı ekleyip kavuruyoruz.
Kavurduktan sonra üzerine sıcak suyunu ekleyip sos haline getiriyoruz.
Tabağımıza evvel kup küp kestiğimiz pidelerimizi koyuyoruz.
Üzerine salça sosumuzdan ve biraz bonfilemizin suyundan koyuyoruz.
Ardından bonfileleri tabağımıza yayıyoruz.
Yanına da yoğurdumuzu koyuyoruz. Yemeğimiz hazır.
Afiyet olsun ben bu tarifle 2 tabak çıkardım lakin porsiyonlarım baya büyüktü. Sizler bu tarifle 3 tabak da çıkarabilirsiniz.
Bonfile İskender (Ev Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı