AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bonding devlet hastanelerinde yapilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bonding devlet hastanelerinde yapılır mı?​

Devlet hastanelerinde bonding yaptırmak mümkündür. Fakat ücrete tabidir. Masrafların SGK tarafından karşılanabilmesi için ağız ve diş sağlığını tehdit eden bir hastalığın olması gerekmektedir.
Estetik bonding dolgu nedir?
Estetik dolgu (bonding uygulaması); sararmış, çürümeye başlamış, yıpranmış, yarı kırılmış dişlerin tamir edilmesinde dişin rengi tonu, boyu, şekli değişilebilmesi ve dişin onarılması için yapılan estetik işlemlerdir. Estetik dolgu uygulamaları, diş minesinde en az madde kaybı olduğundan sıkça tercih ediliyor.

Bonding tedavi nasıl yapılır?​

Bonding materyalinin dişe tutunabilmesi için dişe uyumlu bir materyal ile örtülür. Hazırlanan kompozit dişe uygulanır ve lazer ışığı ile materyal sertleştirilir. Materyallerin yerleştirilmesinin ardından diş hekimi tarafından şekillendirme işlemi yapılır ve cilalama uygulamasından sonra tedavi tamamlanır.
Devlet hastanelerinde diş estetik yapılıyor mu?
Estetik amaçlı diş tedavileri, SGK kapsamına dahil edildi. Hayli pahalı olan eksik dişler için yapılan implantlar, kamuya bağlı ağız ve diş hastanelerinde yaptırılabiliyor.
Adeziv sistem (bonding) nedir? Dişin rengini veya şeklini değiştirmek, büyütmek ya da bir kusurunu tedavi etmek amacıyla dişe yapılan ilavelerdir. Bu amaçla kullanılan malzemeler (mikrofil ajanlar), doğal dişin dış yüzeyine tutturularak şekil ve renk bozuklukları kolayca giderilebilir.
Bonding hangi dişlere uygulanır?
Bonding uygulaması dişler arasında küçük ayrıkların olduğu durumlarda, dişlerde çentik olması halinde, diş renginin istenilen renkte olmaması halinde ve dişlerin görünümünde istenilen görüntünün olmaması halinde tercih edilebilmektedir.

Bonding sararır mı?​

Dişlerde gözlenen plak birikimi ve renklenmeler Bonding’ler üzerinde de uzun dönemde oluşabilir. Düzenli kontrollerde hekim tarafından yapılan bakım ile ilk günkü rengine geri dönerler, kalıcı bir renk değişimi gözlenmez.
 
Geri
Üst