Bomlet Tanımı İçin Malzemeler
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı süt
1 silme çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağı
Bomlet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Beyazları bir çimdik tuzla kremşanti kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Sarılarının içine mısır unu, süt ve baharatları ekleyip, bir çırpıcı yardımıyla güzelce karıştırın.
Karışımı çırptığımız yumurta beyazlarının üzerine azar azar ek ederek spatula yardımıyla aşağıdan üste hakikat karıştırın.
Tereyağını tavada eritin yumurtayı tavaya düzgünce yayın. Kapağı kapalı formda kısık ateşte 5 dk kadar denetimli pişirin.
Daha sonra zıddını çevirin ve bir tarafına kaşar peyniri koyarak katlayın.
Her iki tarafını da bu biçimde pişirdikten sonra dilimleyerek sıcak sıcak servis edin
Bomlet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı süt
1 silme çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağı
Bomlet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Beyazları bir çimdik tuzla kremşanti kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Sarılarının içine mısır unu, süt ve baharatları ekleyip, bir çırpıcı yardımıyla güzelce karıştırın.
Karışımı çırptığımız yumurta beyazlarının üzerine azar azar ek ederek spatula yardımıyla aşağıdan üste hakikat karıştırın.
Tereyağını tavada eritin yumurtayı tavaya düzgünce yayın. Kapağı kapalı formda kısık ateşte 5 dk kadar denetimli pişirin.
Daha sonra zıddını çevirin ve bir tarafına kaşar peyniri koyarak katlayın.
Her iki tarafını da bu biçimde pişirdikten sonra dilimleyerek sıcak sıcak servis edin
Bomlet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı