AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bombay Fasülyesi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Bombay Fasülyesi Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı bombay fasülye
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı domates suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet rendelenmiş soğan
Tavuk suyu
Tuz
Karabiber
Pul biber

Bombay Fasülyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bombay fasülyeleri 1 gece evvelce ıslatacağız.
Islanmış ve yumuşamış fasülyeleri 1 saat suda pişiriyoruz.
Üstünde oluşan köpükleri sık sık alıyoruz.
Sonrasında tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp üstüne rende soğanı ekleyip kavuruyoruz.
Soğanların kokusu çıkınca üstüne salçayı ve domates suyunu ekleyip uygunca kavuruyoruz.
Üstüne süzdüğümüz fasülyeleri ekleyip karıştırıyoruz.
Tuzu kara biberi ve pul biberi ekleyip karıştırıyoruz.
İçine son olarak tavuk suyunu ekleyip fasülyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Bombay Fasülyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst