Bomba Kurabiye Yok Bu türlü Lezzet Tanımı İçin Malzemeler
1 büyük kase karışık kurumeyve incir ,üzüm ,kayısı,toplamı 500 gram )
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz badem fındık karışımı
3 orta uzunluk elma
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 lt kaynar su
Hamuru için:
250 gram margarin yahut tereyağı
1 adet yumurta sarısı (akı dışına kullanılacak)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 4,5 su bardağı)
Üzerine bulamak için k
Krılmış fındık (bir kase yeterli)
1 kase pekmez
Bomba Kurabiye Yok Bu türlü Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak iç harcını hazırlıyoruz. Elma ve şekeri kavuruyoruz.
İncir ve kayısıyı küp küp küçük kesimler halinde doğruyoruz.
Üzerine kaynamış su koyup yumuşatıyoruz.
Ocakta kavrulan elmanın içine tüm kuru meyveleri ve ceviz fındık ve bademi de ekleyip kapağını kapatıp bırakıyoruz incir ve kayısılar o sıcaklıkla yumuşamış oluyor.
Hamuru için materyalleri yoğurma kabına alıp kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz,
Elimize ceviz büyüklüğünde modül koparıp içini açıyoruz.
Elmalı incirli harçtan alıp içine koyup ağzını kapatıyoruz ve avucumuzda yuvarlıyoruz. (ben ölçerek yaptım 25 grdı her kesimim )
Daha sonra üzerini evvel yumurta akına sonra fındığa bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırına seriyoruz.
180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Sonra birer çay kaşığı yardımıyla pekmezi üzerine gezdiriyoruz afiyet olsun.
Bomba Kurabiye Yok Bu türlü Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 büyük kase karışık kurumeyve incir ,üzüm ,kayısı,toplamı 500 gram )
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz badem fındık karışımı
3 orta uzunluk elma
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 lt kaynar su
Hamuru için:
250 gram margarin yahut tereyağı
1 adet yumurta sarısı (akı dışına kullanılacak)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 4,5 su bardağı)
Üzerine bulamak için k
Krılmış fındık (bir kase yeterli)
1 kase pekmez
Bomba Kurabiye Yok Bu türlü Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak iç harcını hazırlıyoruz. Elma ve şekeri kavuruyoruz.
İncir ve kayısıyı küp küp küçük kesimler halinde doğruyoruz.
Üzerine kaynamış su koyup yumuşatıyoruz.
Ocakta kavrulan elmanın içine tüm kuru meyveleri ve ceviz fındık ve bademi de ekleyip kapağını kapatıp bırakıyoruz incir ve kayısılar o sıcaklıkla yumuşamış oluyor.
Hamuru için materyalleri yoğurma kabına alıp kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz,
Elimize ceviz büyüklüğünde modül koparıp içini açıyoruz.
Elmalı incirli harçtan alıp içine koyup ağzını kapatıyoruz ve avucumuzda yuvarlıyoruz. (ben ölçerek yaptım 25 grdı her kesimim )
Daha sonra üzerini evvel yumurta akına sonra fındığa bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırına seriyoruz.
180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Sonra birer çay kaşığı yardımıyla pekmezi üzerine gezdiriyoruz afiyet olsun.
Bomba Kurabiye Yok Bu türlü Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı