Bolum simgesi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Bölüm simgesi nedir?​

Bölüm işareti (§), tipografi işaretlerinden biridir. Türkçede ayrı konuları, ayrı maddeleri, değişik yazı bölümlerini ve paragrafları ayırmak için kullanılır. Örnek: §52’de bu konu daha geniş anlatılmıştır. (Burada çengel işareti “paragraf 52” anlamında kullanılmıştır.)

Sembol bilimi nedir?​

Sembolizm yani simge bilimi, “olayların, objelerin (nesnelerin), kullanılagelen deyim ve sözcüklerin, daha çok dinsel, felsefi ve estetik açıdan yorumunu yapan sistem” olarak açıklanabilir.
Bölüm işareti nasıl yapılır?
Klavyede bölü işareti yapmak isteyenler önce alt tuşuna tıklamalıdır. Daha sonra klavyenin sağ kısmındaki num lock’taki 0, 2, 4 ve 7 tuşlarına basılarak hızlı bir şekilde (÷) işareti yapılabilir.
Bölüm simgesi nasıl yapılır?
Bilgisayar klavyesi ile (÷) bölme işaretini yapmak için klavyedeki boşluk tuşunun sol tarafındaki alt tuşu ile beraber klavyenin sağ tarafında ye alan rakamlar içinden 0247 tuşlaması yapılır. Bu şekilde kolaylıkla bölme simgesini yapabilirsiniz. Bu kısa yolu kullanırken alt tuşunu en son bırakmayı unutmayın.

Bölü nasıl yapılır?​

Klavyede bölü işareti yapmak isteyenler önce alt tuşuna tıklamalıdır. Daha sonra klavyenin sağ kısmındaki num lock’taki 0, 2, 4 ve 7 tuşlarına basılarak hızlı bir şekilde (÷) işareti yapılabilir. Slaş işareti içinse Pause ve 7 tuşlarına basmak yeterlidir.

PC eşittir işareti nasıl yapılır?​

Bu işareti bilgisayar klavyesi üzerin de shift sıfır tuşu ile kısa yolla yapabilirsiniz. Anlatım ve vurgulama esnasında oldukça işe yarayan eşittir işareti mutlaka kullanılmalıdır.
Paragraf işareti nasıl yapılır?
Unicode kodlaması U+00B6 ve HTML Onluk kod karşılığı ¶ olan işaret, Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlarda ALT+20 21 Aralık 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. veya ALT+0182 kısayolu ile, Mac işletim sistemine sahip bilgisayarlarda ise ⌥ Opt+ 7 kısayolu ile yapılabilmektedir.

Geri