- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Bölüm Kurulu kimlerden oluşur?
Bölüm Kurulu; tek anabilim veya anasanat dalı bulunan bölümlerde bölüm başkanının başkanlığında o bölümdeki tüm öğretim üyeleri ile öğretim görevlileri ve okutmanlardan, birden fazla anabilim veya anasanat dalı bulunan bölümlerde ise bölüm başkan yardımcıları ile anabilim veya anasanat dalı başkanlarından oluşur ve …2547 ne demek?
Madde 1 – Bu kanunun amacı; yükseköğretimle ilgili amaç ve ilkeleri belirlemek ve bütün yükseköğretim kurumlarının ve üst kuruluşlarının teşkilatlanma, işleyiş, görev, yetki ve sorumlulukları ile eğitim – öğretim, araştırma, yayım, öğretim elemanları, öğrenciler ve diğer personel ile ilgili esasları bir bütünlük içinde …Üniversiteler Kanunu Nedir?
“Yasa, öğretim kadar araştırmaya da ağırlık veren maddeleriyle, üniversite programlarını ‘klasik ve ansiklopedik’ bilgi yığını olmaktan çıkarmakla, öğretimin araştırma ile desteklenmesini ve ülke sorunlarına yönelinmesini öngörmektedir.
Bölüm kurulu en az kaç kişiden oluşur?
İlgili bölümün bölüm kurulu, iki yıllığına, bölüm öğretim elemanları arasından en az ikisi öğretim üyesi olmak üzere üç kişiden az olmayan komisyon kurar ve komisyondan birini başkan olarak atar.
Akademik Kurul kaç kişiden oluşur?
MADDE 9 – (1) Akademik Kurul; Rektör başkanlığında, Rektör yardımcıları, dekanlar, enstitü ve yüksekokul müdürleri ile her fakülteden fakülte kurullarınca üç yıl için seçilecek birer öğretim üyesinden oluşur.Öğretim elemanı Nedir yok?
Öğretim Elemanları: Yükseköğretim kurumlarında görevli öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve araştırma görevlileridir. m) (Değişik: 22/2/2018-7100/2 md.) Öğretim Üyeleri: Yükseköğretim kurumlarında görevli profesör, doçent ve doktor öğretim üyeleridir. (1) Profesör: En yüksek düzeydeki akademik unvana sahip kişidir.40 a ne demek?
40-a Görevlendirmeleri: Öğretim elemanları, haftalık ders yükünü dolduramadıkları takdirde, kendi üniversitelerinin diğer birimlerinde veya o şehirdeki yükseköğretim kurumlarında ders yükünü doldurmak üzere 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunun 40-a Maddesi uyarınca görevlendirilirler.
Üniversiteler hangi kanuna tabi?