AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bolum kurulu kac kisiden olusur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
140.097
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Bölüm kurulu kaç kişiden oluşur?​

İlgili bölümün bölüm kurulu, iki yıllığına, bölüm öğretim elemanları arasından en az ikisi öğretim üyesi olmak üzere üç kişiden az olmayan komisyon kurar ve komisyondan birini başkan olarak atar.

Öğretim Görevlisi bölüm başkanı olur mu?​

Öğretim Görevlisi bölüm başkanı olur mu?
Danıştay Sekizinci Dairesi, bölüm başkanı atamalarında aylıklı öğretim üyesi şartının bulunduğu, geçici görevli olanların bölüm başkanı olarak atanmalarının mümkün olmadığına karar verdi!

Profesör varken doçent bölüm başkanı olur mu?​

Bölümde bir profesörün görevlendirilmesi halinde doçentin, doçentin görevlendirilmesi halinde yardımcı doçentin başkanlık görevi sona erer. Boşalan başkanlık görevine usule uygun yeni başkan atanır. Bölüm Başkanını belirlemek için Anabilim Dalı Başkanlarının yazılı görüşleri istenir.

Akademik Kurul kaç kişiden oluşur?​

Akademik Kurul kaç kişiden oluşur?
MADDE 9 – (1) Akademik Kurul; Rektör başkanlığında, Rektör yardımcıları, dekanlar, enstitü ve yüksekokul müdürleri ile her fakülteden fakülte kurullarınca üç yıl için seçilecek birer öğretim üyesinden oluşur.
Akademik kurula kimler katılır?​
a) Akademik Genel Kurul, ilgili fakülte, yüksekokul, konservatuvar ve meslek yüksekokulunda o dönemde her ne suretle olursa olsun fiilen eğitim-öğretimle görevlendirilmiş bulunan öğretim üyeleri ve okutmanlardan oluşur. Kurulun başkanı, ilgili yükseköğretim kurumunun yöneticisidir.

Bölüm başkan Yardımcısı nasıl atanır?​

Bölüm başkan Yardımcısı nasıl atanır?
Bölüm Başkan Yardımcısını, o Bölümün Başkanı * Bölümdeki öğretim üyelerinden iki kişiyi üç yıl için başkan yardımcısı olarak atayabilir. * Bölüm başkanı gerekli gördüğünde yardımcılarını değiştirebilir. * Bölüm başkanının görevi sona erdiğinde yardımcılarının görevleri de sona erer.

Öğretim Görevlisi yüksekokul müdürü olabilir mi?​

Eğer aynı okulda öğretim üyesi bulunuyor ise mutlaka en yüksek akademik unvana sahip kişi idari amir olarak müdür atanabilir. Yasanın ruhunda da bu vardır. Aynı yasanın 21. maddesinde Yüksekokullarda da bulunan bölüm başkanlığında en yüksek akademik unvana sahip olanın bölüm başkanı olacağı ifade edilmiştir.

Doçentler dekan olabilir mi?​

Doçentler dekan olabilir mi?
o En az Doçent veya Profesör olmak, o Bir üniversitede en az 3 yıl tam zamanlı statüde öğretim üyesi veya eğitim yöneticisi olarak çalışmış olmak, o Misafir kadroda bulunmamak ve ADEK kriterlerini sağlamış olmak, o Pek iyi derecede İngilizce bilmek, (ikinci yabancı dil bilmek tercih sebebidir.)

Üniversitede doçent ne kadar maaş alır?​

Üniversitede Doçent maaşları: Doçent maaşlarını etkileyen birçok faktör vardır. Türkiye’de görev yapan doçentlerin aldıkları ortalama ücret 5000 TL ile 11.000 TL arasında değişiklik gösterir.
 
Bölüm kurulu, ilgili bölümdeki öğretim elemanları arasından en az ikisi öğretim üyesi olmak üzere üç kişiden az olmayan bir komisyon oluşturur ve bu komisyondan birini başkan olarak atar. Yani en az 3 kişiden oluşur.

Öğretim Görevlisi bölüm başkanı olamaz. Danıştay Sekizinci Dairesi'nin kararına göre, bölüm başkanı atamalarında aylıklı öğretim üyesi olma şartı bulunmaktadır.

Profesör varken doçent bölüm başkanı olabilir. Ancak bölümde bir profesör görevlendirildiğinde, doçentin veya yardımcı doçentin başkanlık görevi sona erer ve yeni başkan atanır.

Akademik Kurul, Rektör başkanlığında olup, Rektör yardımcıları, dekanlar, enstitü ve yüksekokul müdürleri ile her fakülteden seçilen birer öğretim üyesinden oluşur. Akademik Kurul'un toplamda kaç kişiden oluşacağı, üniversitenin yapısına ve kurallarına bağlı olarak değişebilir.

Akademik Genel Kurul, fiilen eğitim-öğretimle görevlendirilmiş öğretim üyeleri ve okutmanlardan oluşur. Kurulun başkanı, ilgili yükseköğretim kurumunun yöneticisidir.

Bölüm başkan Yardımcısı, Bölüm Başkanı tarafından Bölümdeki öğretim üyelerinden seçilir. Başkan yardımcıları, Bölüm Başkanı tarafından üç yıl için atanabilir ve Bölüm Başkanının isteğiyle değiştirilebilir.

Öğretim Görevlisi, yüksekokul müdürü olabilir ancak bu durumda aynı okulda öğretim üyesi bulunuyor ise en yüksek akademik unvana sahip kişi idari amir olarak müdür atanabilir.

Doçentler de dekan olabilir. Ancak bu durum için belirli kriterlerin sağlanması gereklidir. En az doçent veya profesör olmak, en az 3 yıl tam zamanlı statüde öğretim üyesi veya eğitim yöneticisi olarak çalışmış olmak, misafir kadroda bulunmamak, ADEK kriterlerini sağlamak ve iyi derecede İngilizce bilmek gibi şartlar aranabilir.

Üniversitede çalışan doçentlerin maaşları, birçok faktöre bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Türkiye'de görev yapan doçentlerin aldığı ortalama maaş 5000 TL ile 11.000 TL arasında olabilir. Bu maaşlar farklı üniversitelerde, görevlerde ve deneyimlerde değişiklik gösterebilir.
 
Geri
Üst