AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bolum baskanlari kac yilligina atanir?

Editör

Yeni Üye

Bölüm başkanları kaç yıllığına atanır?​

2547 sayılı kanunun 21. maddesi ve Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliğinin 14. maddesi uyarınca Bölüm başkanı, bölümdeki öğretim üyelerinden iki kişiyi üç yıl için başkan yardımcısı olarak atar ve Dekanlığa bildirir. 2547 sayılı kanunun 21. maddesi ve Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliğinin 14. …

Yüksekokul kurulu nasıl oluşur?​

d) Yüksekokul yönetim kurulu; müdürün başkanlığında, müdür yardımcıları ile müdürün göstereceği altı aday arasından yüksekokul kurulu tarafından üç yıl için seçilecek üç öğretim üyesinden oluşur. Bir fakültede veya yüksekokulda aynı veya benzer nitelikte eğitim-öğretim yapan birden fazla bölüm bulunamaz.

MYO Yönetim Kurulu kimlerden oluşur?​

MYO Yönetim Kurulu kimlerden oluşur?
Kuruluş ve işleyişi: Meslek Yüksekokulu yönetim kurulu, müdürün başkanlığında müdür yardımcıları ile müdürce gösterilecek altı aday arasından Meslek Yüksekokulu kurulu tarafından üç yıl için seçilecek üç öğretim üyesinden oluşur. Meslek Yüksekokulu yönetim kurulu müdürün çağırısı üzerine toplanır.

Rektör Yardımcısı kaç yıl görev yapar?​

Rektör Yardımcısı kaç yıl görev yapar?
Rektör yardımcıları, rektör tarafından beş yıl için atanır. Rektör gerekli gördüğü hallerde yardımcılarını değiştirebilir. Rektörün görevi sona erdiğinde yardımcılarının da görev süresi sona erer. Rektör iznini Yükseköğretim Kurulu Başkanından alır.

Bölüm başkanları nasıl seçilir?​

2547 sayılı Kanun’un 21. maddesi ve Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliği’nin 14. maddesine göre bölüm başkanı, o bölümün aylıklı profesörleri arasından, profesörler bulunmadığı takdirde doçentleri arasından, doçentler bulunmadığı takdirde yardımcı doçentleri arasından o bölümü oluşturan anabilim veya ana sanat …

Yüksek öğretim Kurulu kaç kişiden oluşur?​

MADDE 4. Kurul, 2547 sayılı Kanun’un 8. maddesinin (b) fıkrasında belirtilen on üyeden oluşur.

Fakülte Kurulu nasıl oluşur?​

Fakülte Kurulu nasıl oluşur?
Fakülte Kurulu, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 17. Maddesine göre Dekanın başkanlığında fakülteye bağlı bölümlerin başkanları ile varsa fakülteye bağlı enstitü ve yüksekokul müdürlerinden ve üç yıl için fakültedeki profesörlerin kendi aralarından seçecekleri üç, doçentlerin kendi aralarından seçecekleri iki.

Bölüm kurulu kaç kişiden oluşur?​

Bölüm kurulu kaç kişiden oluşur?
İlgili bölümün bölüm kurulu, iki yıllığına, bölüm öğretim elemanları arasından en az ikisi öğretim üyesi olmak üzere üç kişiden az olmayan komisyon kurar ve komisyondan birini başkan olarak atar.

Bölüm başkanları, 2547 sayılı Kanunun 21. maddesi ve Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliğinin 14. maddesi uyarınca atama süresi olarak üç yıl için atanırlar. Bölüm başkanı, atadığı bölümdeki öğretim üyelerinden iki kişiyi başkan yardımcısı olarak seçer ve bu bilgiyi Dekanlığa bildirir.

Yüksekokul kurulu, müdürün başkanlığında, müdür yardımcıları ve yüksekokul kurulu tarafından seçilecek üç yıl için üç öğretim üyesinden oluşur. Benzer şekilde Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu da müdürün başkanlığında, müdür yardımcıları ve seçilecek üç yıl için üç öğretim üyesinden oluşmaktadır.

Rektör Yardımcıları, rektör tarafından beş yıl için atanır. Ancak rektör görevini sonlandırdığında yardımcılarının da görev süresi sona erer.

Bölüm başkanlarının seçilmesi, o bölümdeki aylıklı profesörler arasından, profesör olmadığı durumda doçentler arasından veya doçentler olmadığı takdirde yardımcı doçentler arasından seçim yapılmasını içerir.

Yükseköğretim Kurulu ise 2547 sayılı Kanun'un 8. maddesinin (b) fıkrasında belirtilen on üyeden oluşur.

Fakülte Kurulu ise Dekanın başkanlığında, fakülteye bağlı bölümlerin başkanları ile varsa enstitü ve yüksekokul müdürlerinden oluşur. Fakültedeki profesörler kendi aralarından üç, doçentler ise kendi aralarından iki kişiyi seçerler.

Son olarak, bölüm kurulunun üç kişiden oluştuğunu belirtmek isterim. Bu kurul, bölüm öğretim elemanları arasından en az ikisi öğretim üyesi olmak üzere üç kişiden az olmayan bir komisyon kurar ve komisyondan birini başkan olarak atar.

Geri