AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bolum baskan Yardimcisi nasil atanir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bölüm başkan Yardımcısı nasıl atanır?​

Bölüm başkanı bölümdeki öğretim üyelerinden iki kişiyi üç yıl için başkan yardımcısı olarak atayabilir. Bölüm başkanı gerekli gördüğünde yardımcılarını değiştirebilir. Bölüm başkanının görevi sona erdiğinde yardımcılarının görevleri de sona erer.
Bölüm başkanı ne iş yapar?
Bölüm başkanı, bölümün her düzeyde eğitim – öğretim ve araştırmalarından ve bölüme ait her türlü faaliyetin düzenli ve verimli bir şekilde yürütülmesinden sorumludur.
Bölüm başkanlığı kaç yıl?
2547 sayılı kanunun 21. maddesi ve Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliğinin 14. maddesi uyarınca Bölüm başkanı, bölümdeki öğretim üyelerinden iki kişiyi üç yıl için başkan yardımcısı olarak atar ve Dekanlığa bildirir. 2547 sayılı kanunun 21. maddesi ve Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliğinin 14. …

Bölüm Başkanı nasıl değişir?​

Boşalan başkanlık görevine usulüne göre yeni başkan atanır. Bölüm başkanını belirlemek üzere, o bölümdeki öğretim üyelerinin yazılı görüşlerinin istenmesi. Müdürün, öğretim üyelerinin tercihini dikkate alarak, bölüm başkanı adayını belirlemesi. Atanacak adayın başka bir idari görevinin olması.
Bölüm Başkan Yardımcısı nedir?
Programdan Sorumlu olan Öğretim Elemanı, Bölüm Başkanı tarafından “Başkan Yardımcısı” olarak seçilir ve programın yürütülmesinden sorumludur. Bölüm Başkan Yardımcıları bölümün özelliğine göre birden fazla olabilir. Öğrencilere eğitim-öğretim sürecinde danışmanlık yapmak.
Öğretim Görevlisi bölüm başkanı olur mu?
Danıştay Sekizinci Dairesi, bölüm başkanı atamalarında aylıklı öğretim üyesi şartının bulunduğu, geçici görevli olanların bölüm başkanı olarak atanmalarının mümkün olmadığına karar verdi!

Dekan ve bölüm başkanı aynı kişi olabilir mi?​

bölüm başkanı ve dekan sıfatlarının aynı kişide birleşmesinin, bölümün işleyişini ve hiyerarşik yapısını bozacağı belirtilmiştir.

Geri