- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 213.672
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Bölge idare mahkemesi kararı temyiz edilebilir mi?
Bölge idare mahkemesinin bu fıkra uyarınca verilen kararları kesindir. Bölge idare mahkemelerinin 46 ncı maddeye göre temyize açık olmayan kararları kesindir. Bu kararlar, dosyayla birlikte kararı veren ilk derece mahkemesine gönderilir ve bu mahkemelerce yedi gün içinde tebliğe çıkarılır.Danıştay kararı temyiz edilebilir mi?
Danıştay dava dairelerinin nihai kararları ile bölge idare mahkemelerinin aşağıda sayılan davalar hakkında verdikleri kararlar hakkında, başka kanunlarda aksine hüküm bulunsa dahi, kararın tebliğinden itibaren otuz gün içinde Danıştay’a temyiz başvurusu yapılabilir (İYUK m.46):
Danıştay bozma kararından sonra ne olur?
Danıştay’ca verilen bozma kararındaki hüküm fıkrası, Mahkeme kararının bozulmasına yönelik olup, DAVA KONUSU İŞLEMİN İPTALİ VEYA DAVANIN REDDİ SONUCUNU DOĞURMAMAKTADIR.
Idare mahkemesi Danıştay kararına uyar mı?
Emsal Danıştay Kararları Eğer bozma kararı verirse de yeniden yargılama yapmak üzere dosyayı Bölge İdare Mahkemesine gönderir. Bölge İdare Mahkemesi bu bozma kararına uyar veya direnir.Bölge idare mahkemesi kararına itiraz edilebilir mi?
BİM Kararına Karşı Kanun Yoluna Başvurma Bölge idare mahkemeleri tarafından verilen bazı kararlar kesin nitelikte olup bunlara karşı temyiz kanun yoluna başvurma imkanı bulunmamakta bazı kararlarına ilişkin ise temyize başvurma imkanı bulunmaktadır.
Bölge idare mahkemesi kararına karşı temyiz dilekçesi nereye verilir?
1.Temyiz istemleri Danıştay Başkanlığına hitaben yazılmış dilekçeler ile yapılır. 2.Temyiz dilekçelerinin 3 üncü madde esaslarına göre düzenlenmesi gereklidir, düzenlenmemiş ise eksikliklerin onbeş gün içinde tamamlatılması hususu, kararı veren Danıştay veya bölge idare mahkemesince ilgiliye tebliğ olunur.
Danıştay kararları kaç gün içinde temyiz edilir?
Danıştay dava dairelerinin nihai kararları ile bölge idare mahkemelerinin aşağıda sayılan davalar hakkında verdikleri kararlar, başka kanunlarda aksine hüküm bulunsa dahi Danıştayda, kararın tebliğinden itibaren otuz gün içinde temyiz edilebilir: a) Düzenleyici işlemlere karşı açılan iptal davaları.Danıştay onama kararından sonra ne olur?
İYUK, md. 50/1: «Temyiz incelemesi sonucunda verilen karar, dosyayla birlikte kararı veren mercie gönderilir. Ancak Danıştay ilgili dairesinin onamaya ilişkin kararları, dosyayla birlikte kararı veren ilk derece mahkemesine, kararın bir örneği de bölge idare mahkemesine gönderilir.
Danıştay bölge idare mahkemesinin kararını bozar mı?
Bölge İdare Mahkemesine veya Danıştay’a başvurulmuş olması, mahkeme kararlarının yürütülmesini durdurmaz, ancak, yürütmenin durdurulmasına karar verilmesi halinde, mahkeme kararlarının yürütülmesini durdurabilmektedir.
Danıştay kararları bağlayıcı mıdır?
Danıştay, tüm idari kararlarını bir inceleme sonucu vermekle beraber inceleme mercii olarak verdiği kararlar merkezi idare ile yerinden yönetim kuruluşları bakımından uyulması zorunlu ve bağlayıcı nitelik taşımaktadır.Bölge idare mahkemesi kararlarına nasıl ulaşırım?
Bölge idare mahkemelerinin verdiği emsal niteliğindeki kararlara da; içtihat başlığı altından; yalnızca ülke, mahkeme/kurum kısmından Bölge İdare Mahkemesi seçeneği seçilerek arama yaparak ulaşılabilir.
Istinaf sonrası temyiz dilekçesi nereye verilir?
İstinaftan sonra temyiz başvurusunun yapılması için bölge adliye mahkemesine dilekçe sunulması gerekmektedir. Bu dilekçe kapsamında temyizin neden gerekli olduğuna dair tüm detaylara yer verilmesi gerekir.