Bol Susamlı Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
125 gram margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
3.5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
İç harcı için;
İstediğiniz peynir olur
Dışı için;
2 yemek kaşığı su
3 yemek kaşığı pekmez
Kavrulmuş susam
Bol Susamlı Poğaça Tanımı Yapılışı
İlk olarak bütün malzemeyi koyup güzelce yoğuruyoruz.
Yoğurduğumuz hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp elimizle yuvarlak formda açın.
İçine peynir koyup uç kısımlarından kapatıp biçimini veriyoruz.
Önce pekmeze daha sonra susama batırıp bıçakla üzerine çizikler atın.
180 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Hamuru için;
125 gram margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
3.5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
İç harcı için;
İstediğiniz peynir olur
Dışı için;
2 yemek kaşığı su
3 yemek kaşığı pekmez
Kavrulmuş susam
Bol Susamlı Poğaça Tanımı Yapılışı
İlk olarak bütün malzemeyi koyup güzelce yoğuruyoruz.
Yoğurduğumuz hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp elimizle yuvarlak formda açın.
İçine peynir koyup uç kısımlarından kapatıp biçimini veriyoruz.
Önce pekmeze daha sonra susama batırıp bıçakla üzerine çizikler atın.
180 derecede fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.