Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bol Soslu Mantı Tarifi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Bol Soslu Mantı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Harcı için;
250 gram kuzu kıyma
1 adet orta uzunluk kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
Sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
Üzeri için;
1 kase sarımsaklı yoğurt
1 çay kaşığı nane
1/2 (yarım) çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı pul biber

Bol Soslu Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unumuzun orta kısmını açalım ve ortaya yumurtamızı kıralım, tuzumuzu ekleyelim, suyumuzu azar azar ekleyerek güzelce yoğuralım. Hamurumuzu iki bezeye ayıralım.
Soğanımızı blenderdan geçirelim ve suyunu sıkıp kıymamızın içine karıştıralım. Baharatlarımızı, tuzumuzu karıştıralım.
Hamurumuzun bezelerini ne çok kalın ne de çok ince olmadan açalım. Oklava yardımıyla eşit kesimlere bölelim. Kare kare olacak biçimde bölelim. Minik minik içlerine harcımızı koyalım. Çapraz uçlar birbirine gelecek formda kapalım mantılarımızı.
Kapattığımız mantıklarımızı tepsiye serdiğimiz pişirme kağıdımızın üstüne üst üste gelmeyecek halde serelim.
Fırınımızda 5 dk kadar 180 derecede pişirelim (isteğe bağlı olarak yapılabilir. Bu türlü daha lezzetli oluyor)
Ocağımızda kaynayan suyun içine mantılarımızı atalım. 10 dk kaynatalım.
Sosu için tereyağı, salça,pulbiber, nane sumak tavada pişirelim. Yoğurdumuza sarımsak eklersek daha lezzetli olur Tabağımıza pişen mantılarımızı alalım. Üstüne sarımsaklı yoğurdumuzu koyalım. Onun üstüne sosumuzdan gezdirelim. Afiyetler olsun
Bol Soslu Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst