AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bol Soslu Çikolatalı Islak Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Bol Soslu Çikolatalı Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
4 tane ortaboy yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı dolusu un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao dark
Sosu için
3 yemek kaşığı kakao @droetkerturkiye dark kakao (kakaonuz olağansa 4 yemek kaşığı koyun)
1 ,buçuk su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı damla çikolata
2, 5 su bardağı süt

Bol Soslu Çikolatalı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Karıştırma kabımıza oda ısısındaki yumurtalarımızı alıyoruz .
Mikserle 2-3 saniye kadar çırpıyoruz.
Akabinde şekerimizi ilave ediyoruz şekerimiz eriyip yumurtalarımız köpük köpük oluncaya kadar çırpma sürecine devam ediyoruz. Boza kıvamı alan yumurtalı karışıma evvel sütümüzü akabinde sıvı yağımızı ek edip tekrar çırpıyoruz.
Un eleğinin içerisine unu kabartmatozlarını vanilyayı ve kakaoyu alarak 3 sefer eliyoruz yani boş bir kap önümüze alıyoruz.
Süzgece aldığınız un kakao kabartma tozu vanilya 3 kez eledikten sonra karışımımıza yavaş yavaş ek edip spatula ile yavaş hareketlerle unu karşımıza yediriyoruz.
Akabinde ortaboy dikdörtgen borcam yahut ortaboy fırın tepsisinin tereyağı yahut margarinle yağlıyoruz ve unluyoruz çıktığımız karışımı tepsimize döküyoruz.
Her tarafı eşit oluncaya kadar tepsimizi sağa sola hakikat sallayıp birkaç defa de tezgaha vuruyoruz. Hava kabarcıkları çıksın bu kekinizin daha çok kabarmasını sağlıyor.
Evvelden ısıtılmış 180-190 derecede fırına atıyoruz geçiyoruz sosumuzu hazırlamaya tenceremize kakao süt, şeker, sıvı yağ ve çikolatamızı alıyoruz.
Sosumuz içindeki şeker ve çikolata kesimleri eriyene kadar ocakta tutuyoruz. Altını kapatıyoruz fırından çıkan kekimizi dilimliyoruz.
Ocak’ta sıcak olan (kaynar değil sıcak olacak) sosumuzu kekimizin üzerine bir seferde değil yarısını sıcakken döküyoruz.
Sosun kalanını da soğuyunca kekin üzerine döküp sosunu çekmesi ve dinlenmesi için bekliyoruz
Dilediğiniz üzere süsleyin dilersin sıcak sıcak dilerseniz 1 gece dinlendirip yahut 2-3 saat dinlendirip sonra ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun şahane bi lezzet deneyip kararı siz verin beğenmeniz dileğiyle deftere kaydetmeyi unutmayın
Bol Soslu Çikolatalı Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst