AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bol Sebzeli Kuzu İncik

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Bol Sebzeli Kuzu İncik Tanımı İçin Materyaller
1 kilo kadar kuzu incik
3 adet patates
2 adet domates
1 adet büyük uzunluk dolmalık kabak
2 adet havuç
2 yahut 3 adet yeşil sivri biber
1 çorba tabağı kadar arpacık soğanı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı salça
Tuz
1 yemek kaşığı kadar un
İsteğe nazaran baharatlar

Bol Sebzeli Kuzu İncik Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Muhakkak eti haşlamadan tuzunu eklemiyoruz bu eti sertleştiriceği için tuzunu en son ekliyoruz ve zerzevatları tencereye bırakınca asla karıştırıyoruz biçimleri bozulmasın diye.
Kuzu incikleri uygunca yıkadıktan sonra bol suda haşlıyoruz.
En son tuzunu ekleyip bi beş dakika daha haşlıyoruz. Etin suyunu farklı bir kapta daha sonra tekrar yemeğe eklemek için ayırıyoruz.
Farklı bir tencerede salçayı ve soğanları hafif kavuruyoruz.
Üzerine incikleri dizdikten sonra kabuklarını soyduğumuz büyük dilimler halinde kestiğimiz zerzevatları üzerine ekliyoruz.
Başka bir kapta ayırdığımız et suyuna bir yemek kaşığı unu ekleyip yeterlice ağır bir kıvam olana dek karıştırıyoruz öylece sebzelerin üzerine ekliyoruz.
Üzerine istediğimiz baharatları serpip kapağını kapatıp hiç karıştırmadan dağıtmadan orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.
 
Geri
Üst