Bol Malzemos Pizza Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
5 su bardağı un
4 yemek kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağı
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su
Sosu için
3 orta boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ ya da zeytin yağı
3 diş sarımsak
Tuz
Kekik
Pulbiber
Üstü için
Kaşar peyniri
Sosis
Salam
Sucuk
Mısır
Yesil biber
Kırmızı (kapya) biber
Mantar
Zeytin
Bol Malzemos Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce hamuru hazırlayıp 30 dk mayalanmaya bırakalım. Hamur için unu kaba koyup ortasına havuz açalım.
Havuzun içine bütün malzemeleri ekleyelim ve iyice yoğuralım.
2 su bardağı ılık suyu ekledikten sonra cıvık oluyor ama üzerine un ekleyerek ele hafif yapışan bir hamur elde edelim ve hamuru mayalanmaya bırakalım.Üstüne koyacağımız malzemelerimizi hazırlayalım hamur mayalanırken.
Sosu için önce domatesleri blenderden çekip sos tavasina alalım.
Üstüne yağı da ekleyip biraz fokurdadıktan sonra salçaları ekleyelim.
Üstüne baharatlarını ve dövülmüş sarımsakları da ekleyelim ve iyice özlesene kadar pişirelim.
Hamur mayalandıktan sonra elimizi hafif yağlayıp tepsiye de biraz yağ döküp elimizle döşeyelim.
Hamuru eşit şekilde döşedikten sonra üzerine çatalla delelim ve sosu güzelce yayalım.
Sosu yaydıktan sonra en alta kadar peynirini yayalım ve diğer bütün malzemeleri( tabi ki isteğe bağlı malzemeler ) güzelce dizelim.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35 dk yaklaşık pişirelim.
Son 5-6 dk kala fırından çıkarıp üzerine kaşar peyniri dökelim ve o eriyene ve kızarana kadar pişirelim ve pizzamız hazır.Afiyet olsun.
Not:.
Ben fırın tepsisinde yaptım ve çıkan hamuru hiç bölmeden sadece o tepside kullandım kalınlığı gayet iyiydi.
5 su bardağı un az geliyor ondan sonra ünü kontrollü eklemekte fayda var ve hafif ele yapışan bir hamur olmalı mayalandıktan sonra da tepsiye döşemeden önce elimize yağlarsak daha rahat hareket edebiliriz döşerken.
Bol Malzemos Pizza Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için
5 su bardağı un
4 yemek kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağı
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su
Sosu için
3 orta boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ ya da zeytin yağı
3 diş sarımsak
Tuz
Kekik
Pulbiber
Üstü için
Kaşar peyniri
Sosis
Salam
Sucuk
Mısır
Yesil biber
Kırmızı (kapya) biber
Mantar
Zeytin
Bol Malzemos Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce hamuru hazırlayıp 30 dk mayalanmaya bırakalım. Hamur için unu kaba koyup ortasına havuz açalım.
Havuzun içine bütün malzemeleri ekleyelim ve iyice yoğuralım.
2 su bardağı ılık suyu ekledikten sonra cıvık oluyor ama üzerine un ekleyerek ele hafif yapışan bir hamur elde edelim ve hamuru mayalanmaya bırakalım.Üstüne koyacağımız malzemelerimizi hazırlayalım hamur mayalanırken.
Sosu için önce domatesleri blenderden çekip sos tavasina alalım.
Üstüne yağı da ekleyip biraz fokurdadıktan sonra salçaları ekleyelim.
Üstüne baharatlarını ve dövülmüş sarımsakları da ekleyelim ve iyice özlesene kadar pişirelim.
Hamur mayalandıktan sonra elimizi hafif yağlayıp tepsiye de biraz yağ döküp elimizle döşeyelim.
Hamuru eşit şekilde döşedikten sonra üzerine çatalla delelim ve sosu güzelce yayalım.
Sosu yaydıktan sonra en alta kadar peynirini yayalım ve diğer bütün malzemeleri( tabi ki isteğe bağlı malzemeler ) güzelce dizelim.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35 dk yaklaşık pişirelim.
Son 5-6 dk kala fırından çıkarıp üzerine kaşar peyniri dökelim ve o eriyene ve kızarana kadar pişirelim ve pizzamız hazır.Afiyet olsun.
Not:.
Ben fırın tepsisinde yaptım ve çıkan hamuru hiç bölmeden sadece o tepside kullandım kalınlığı gayet iyiydi.
5 su bardağı un az geliyor ondan sonra ünü kontrollü eklemekte fayda var ve hafif ele yapışan bir hamur olmalı mayalandıktan sonra da tepsiye döşemeden önce elimize yağlarsak daha rahat hareket edebiliriz döşerken.
Bol Malzemos Pizza Tarifi Fotoğraflı Yapılışı