AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bol Malzemeli Bayat Ekmek Tostu

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Bol Gereçli Bayat Ekmek Tostu Tanımı İçin Malzemeler
Yarım bayat ekmek
7-8 dilim kaşar peyniri
1 adet küçük soğan
8-9 dilim sucuk
1-2 adet sivri biber
Yarım kırmızı kapya biber
Tuz
Sosu için;
1 tatlı kaşığı biber salçası (tuzluysa 1 çay kaşığı ekleyin)
4 çorba kaşığı domates püresi
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kadar pul biber (isteğe bağlı)
Tuz (salça tuzluysa dikkatli ekleyin)
Bir tutam karabiber

Bol Materyalli Bayat Ekmek Tostu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle materyalleri ince bir biçimde dilediğiniz üzere doğrayabilirsiniz. Ben halka doğramayı tercih ettim.
Doğradığımız soğan ve biberleri ısıttığımız tost makinesinde bir ölçü pişirelim ve tabağa alalım.
En son sucukları da pişirip tabağa alalım.
Sosu için gerekli gereçleri tabağa alıp karıştıralım.
Yarım ekmeğin ortasını keselim ve makinesinde kalan sucukların yağına batıralım.
Daha sonra ekmeğin ısıttığımız kısmına hazırladığımız sostan sürelim ve 3-4 dilim kaşar peyniri koyalım.
Daha sonra kaşarın üzerine başka pişirdiğimiz materyalleri eşit bir halde hepsini yerleştirelim ve kalan 3-4 dilim kaşar peynirini de en üste koyup ekmeği kapatalım.
Ekmeği tost makinesine yerleştirelim ve üzerini bastıralım.
Bastırdığımız tostun üzerine bir ölçü sostan şurup, dilerseniz yağlı kağıtla kapatıp, tekrar bastıralım.
Kaşar peyniri eriyince tost makinesinden alalım. Afiyet olsun.
Bol Materyalli Bayat Ekmek Tostu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst