Bol Limon Kokulu Soslu Kek Tanımı İçin Gereçler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 limon kabuğu rendesi
1 su bardağına denk gelecek biçimde 2 limonun suyu ve kalan bardağı tamamlamak için süt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Sosu İçin;
1 paket glazür
Kıvam İçin ;
Limon suyu
Bol Limon Kokulu Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bütün gereçler sırasıyla çırpılır.
Kek kalıbı yağlanır zıt çevirirken düzgün çıksın diye un serpiyorum ben.
Hamur kalıba dökülür.
180 derecede 20-25 dakika pişirilir.
Kek soğuyunca kalıptan çıkarılır.
Glazür tanımına nazaran yapılır. Kekin üzerine dökülüp süslenir. Glazürü ben limon suyu ile yaptım. Afiyet olsun.
Bol Limon Kokulu Soslu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 limon kabuğu rendesi
1 su bardağına denk gelecek biçimde 2 limonun suyu ve kalan bardağı tamamlamak için süt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Sosu İçin;
1 paket glazür
Kıvam İçin ;
Limon suyu
Bol Limon Kokulu Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bütün gereçler sırasıyla çırpılır.
Kek kalıbı yağlanır zıt çevirirken düzgün çıksın diye un serpiyorum ben.
Hamur kalıba dökülür.
180 derecede 20-25 dakika pişirilir.
Kek soğuyunca kalıptan çıkarılır.
Glazür tanımına nazaran yapılır. Kekin üzerine dökülüp süslenir. Glazürü ben limon suyu ile yaptım. Afiyet olsun.
Bol Limon Kokulu Soslu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı