Bol Kıymalı Mantı Tanımı İçin Gereçler
1 kilo un
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
1 yumurta
İç harcı için gereçler
Yarım kilo kıyma
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
Tuz karabiber kimyon kırmızı biber
Açmak için un
1 kase sarımsaklı yoğurt
Salçalı sosu için gereçler
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Bol Kıymalı Mantı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak hamurumuzu yoğuralım dinlensin.
Bütün materyalleri yoğurma kabına alın yoğurun hamur biraz sert olması gerekmekte. Dolaba atalım.
İç harcı için kıymayı yoğurma kabına alın ince ince doğradığımız soğanları koyalım maydanozu da doğrayıp ek edelim. baharatları koyup karıştırın.
Hamuru açmak için tezgaha alalım biraz un serpip ince olacak biçimde açalım.
Kare kare kesip içine kıymadan koyup kapatalım. Hamur bitene kadar devam edelim.
Sonra fırınlayıp kaynayan suda haşlayalım.
Sarımsaklı yoğurt ve salça sosu döküp servis edebilirsiniz afiyet olsun inşallah
1 kilo un
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
1 yumurta
İç harcı için gereçler
Yarım kilo kıyma
1 adet kuru soğan
1 demet maydanoz
Tuz karabiber kimyon kırmızı biber
Açmak için un
1 kase sarımsaklı yoğurt
Salçalı sosu için gereçler
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
Bol Kıymalı Mantı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak hamurumuzu yoğuralım dinlensin.
Bütün materyalleri yoğurma kabına alın yoğurun hamur biraz sert olması gerekmekte. Dolaba atalım.
İç harcı için kıymayı yoğurma kabına alın ince ince doğradığımız soğanları koyalım maydanozu da doğrayıp ek edelim. baharatları koyup karıştırın.
Hamuru açmak için tezgaha alalım biraz un serpip ince olacak biçimde açalım.
Kare kare kesip içine kıymadan koyup kapatalım. Hamur bitene kadar devam edelim.
Sonra fırınlayıp kaynayan suda haşlayalım.
Sarımsaklı yoğurt ve salça sosu döküp servis edebilirsiniz afiyet olsun inşallah