AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bol Cevizli Kadayıf Sarma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Bol Cevizli Kadayıf Sarma Tarifi İçin Malzemeler
12 adet baklavalık yufka
300 gr kadayıf
1,5 su bardağı ceviz içi (iri öğütülmüş)
Üzerine ve yufkaların arasına sürmek için
225 gr tereyağı
Şerbeti için
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
5-6 damla limon suyu

Bol Cevizli Kadayıf Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yufkaları 3’er 3’er kullanacağız. 1. Kat yufkadan sonra hafif yağlayıp üzerine 2. Kat yufkayı koyup tekrar yağlayıp 3. Kat yufkamızı da koyalım. Önemli olan yağı çok sürmemek hafif yufkalar birbirine yapışsın yeter. Çok yağ sürdüğümüz zaman ince olan yufkalar kesme esnasında parçalanıyor.
3. Kat yufkamızdan sonra öncelikle kadayıflarımızı yerleştirelim. Üzerine de öğütülmüş cevizlerimizden serpiştirelim.
Ve yufkamızı rulo şeklinde güzelce saralım. 2’şer parmak kalınlığında olacak şekilde keselim ve borcama yerleştirelim.
Bütün yufkalarımıza aynı işlemi uygulayalım.
Hepsini bitirdikten sonra tereyağımızı üzerlerine döküp fırına verelim. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakikada pişiyor.
Her fırın farklı olduğu için kontrollü pişirmekte fayda var. Alt ve üstü kızarana kadar pişirelim yeterli.
Tatlımız fırında pişerken şerbetimizi hazırlayabiliriz. Su ve şeker karıştırılır. Kaynayınca altı kapatılır ve 6-7 damla limon suyu eklenir.
Kadayıflarımız fırından çıktıktan sonra bir 5 dk ilk sıcağının gitmesi beklenir. Ve sonrasında şerbetimizi dökebiliriz.
Servis esnasında arzu ederseniz üzerine tekrardan ceviz eklemesi yapabilirsiniz çok yakışıyor. Şimdiden afiyet olsun
Şerbetin çok aşırı tatlı olmaması için 3 bardak şeker, 4 bardak su şeklinde yapıyorum. Daha tatlı yoğun şerbet istiyorum derseniz de 3 bardak şeker 3,5 bardak su şeklinde de yapabilirsiniz.

Bol Cevizli Kadayıf Sarma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst