SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Bol Bitter Ve Çilekli Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı ılık su
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilin
1 fiske tuz
1 su bardağı un
Arası için;
1 paket hazır pasta kreması
1 buçuk su bardağı süt
Çilek
Kaplama sosu;
1 adet krema
2 paket bitter çikolata
Yarım kilo çilek
Bol Bitter Ve Çilekli Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pandispanya için;4 yumurta sarısını şekerle birlikte mikserle rengi açılana kadar karıştırılır.
Yarı çay bardağı ılık suyuda ekleyelim.
Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilin elenerek eklenir.
İçten dışa gerçek spatula ile karıştırılır.
Yumurta beyazına tuzu ekleyip kar beyazı olana kadar çırpılır ağırlaştığı vakit hamura yavaşça eklenip sönmemesi için içten dışa yanlışsız yavaşça karıştırılır.
Kelepçeli kalıba altına yağlı kağıt serilerek dökülür ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırında birinci 20 dk fırını açmadan pişirilir.
Pastanın içine hazır pasta kreması koydum siz isterseniz kendiniz yapabilirsiniz içine küçük küçük çilekler doğradım siz isterseniz muzlu da yahut çikolatalı da yapabilirsiniz.
Sosu için; Krema tavaya alınır biraz ısındıktan sonra bitter çikolatalar içine eklenir ve güzelce karıştırılır.
Pastayı ve sosu dolapta soğutup biraz katılaşınca pastanın üzerine yavaşça spatula ile dökülür.Sonradan istediniz üzere süsleyebilirsiniz .
Şimdiden afiyet olsun. Beğenirseniz teşekkür ederim.
Bol Bitter Ve Çilekli Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı ılık su
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilin
1 fiske tuz
1 su bardağı un
Arası için;
1 paket hazır pasta kreması
1 buçuk su bardağı süt
Çilek
Kaplama sosu;
1 adet krema
2 paket bitter çikolata
Yarım kilo çilek
Bol Bitter Ve Çilekli Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pandispanya için;4 yumurta sarısını şekerle birlikte mikserle rengi açılana kadar karıştırılır.
Yarı çay bardağı ılık suyuda ekleyelim.
Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilin elenerek eklenir.
İçten dışa gerçek spatula ile karıştırılır.
Yumurta beyazına tuzu ekleyip kar beyazı olana kadar çırpılır ağırlaştığı vakit hamura yavaşça eklenip sönmemesi için içten dışa yanlışsız yavaşça karıştırılır.
Kelepçeli kalıba altına yağlı kağıt serilerek dökülür ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırında birinci 20 dk fırını açmadan pişirilir.
Pastanın içine hazır pasta kreması koydum siz isterseniz kendiniz yapabilirsiniz içine küçük küçük çilekler doğradım siz isterseniz muzlu da yahut çikolatalı da yapabilirsiniz.
Sosu için; Krema tavaya alınır biraz ısındıktan sonra bitter çikolatalar içine eklenir ve güzelce karıştırılır.
Pastayı ve sosu dolapta soğutup biraz katılaşınca pastanın üzerine yavaşça spatula ile dökülür.Sonradan istediniz üzere süsleyebilirsiniz .
Şimdiden afiyet olsun. Beğenirseniz teşekkür ederim.
Bol Bitter Ve Çilekli Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı