Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bogurtlen ile neler yapilabilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
43.122
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Böğürtlen ile neler yapılabilir?​

Böğürtlenli Tarifler Enfes ve Değişik 25 Tatlı
- #1 Böğürtlen Reçeli Yapımı
- #2 Böğürtlenli Kek.
- #3 Frankfurter Kranz.
- #4 Lezzet Şöleni Meyveli Tart.
- #5 Lezzetli Ve Pratik İrmik Topları (Videolu)
- #6 Smoothie Yapımı (Serinletici Meyve içeceği)
- #7 Böğürtlen Soslu Etimek Tatlısı (Aşamalarıyla)
- #8 Teremyağlı Pratik Kırıntılı Pay.

Böğürtlen sosu nasıl yapılır?​

Küçük bir kasede 1 yemek kaşığı nişastayı 1/2 çay bardağı su ile eritin. Böğürtlenlerin üzerine ilave edip, ara sıra karıştırarak pişirin. Karıştırırken kaşığınızın tersi ile hafif hafif böğürtlenleri ezin. Pişirdiğiniz böğürtlenli sosu ocaktan alıp, ılıdıktan sonra pasta veya muhallebileriniz de kullanabilirsiniz.

Donmuş böğürtlen reçeli nasıl yapılır?​

Donmuş böğürtlen reçeli nasıl yapılır?
Dondurulmuş Böğürtlen Reçeli: Tencereye dondurulmuş böğürtlen ve üzerine aynı miktardaki toz şeker ilave edilir. Akşamdan dışarı alınıp sabaha kadar eriyip sulanması sağlanır. Tencere ocağa alınıp kaynatılır ve bir çay kaşığı tereyağı ilave edilir. Kıvam alıncaya kadar kaynatılır.

Ejderha tatlısı nasıl yapılır?​

Ejder Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Muhallebi için; Vanilya ve haşhaş hariç bütün malzemeleri uygun bir tencereye alıyoruz .
- Ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan haşhaş ve vanilya ekleyip karıştırıp ocaktan alıyoruz .
- Kuplarımızın yarısı geçecek şekilde kuplara bölüştürüp buzdolabına kaldırıyoruz.

Böğürtlenli Muhallebi nasıl yapılır?​

Böğürtlenli Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle böğürtlen, şeker ve suyu bir tencerenin içine alın 30 dk kadar bekletin.
- Ardından nişastayı ve yarım çay bardağı suyu bir kaseye koyun.
- Nişasta açılana kadar iyice karıştırın.
- Böğürtlenin olduğu tencereye boşaltın ve ocağa alın.

Dondurulmuş frambuaz nerelerde kullanılır?​

Dondurulmuş frambuaz nerelerde kullanılır?
Dolabımdakiler
- 40 DAKİKA. Frambuazlı Kek.
- 15 DAKİKA. :Frambuazlı Pelte Sos.
- 1 SAAT 15 DAKİKA. Beyaz Çikolatalı Cheesecake.
- 2 SAAT 30 DAKİKA. Yaz Meyveli Strudel.
- 40 DAKİKA. Meyveli Sandviçler.
- 1 SAAT 10 DAKİKA. Limonlu Frambuazlı Fıstıklı Kek.
- 55 DAKİKA. Armut ve Frambuazlı Cobbler.
- 32 DAKİKA. Beyaz Çikolata Soslu Meyve Salatası

Ahududu nasıl değerlendirilir?​

MEYVENİN DEĞERLENDİRİLMESİ Ahududu meyveleri pasta endüstrisinin aranan meyvelerindendir. Ayrıca meyveler kurutularak değişik şekillerde kullanılmak üzere (meyve çayı gibi) uzun süre saklanabilirler. Ahududu meyveleri meyve suyu, konsantre ve likör olarak da kullanılmaktadır.

Böğürtlen jölesi nasıl yapılır?​

Böğürtlen ve toz şekeri rondodan geçirin ve nişasta ile karıştırarak pişirin. Kaselere paylaştırıp oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabında 4 saat kadar beklettikten sonra kalp şeklindeki beyaz çikolatalarla süsleyip servis edebilirsiniz.

Kara dut sosu nasıl yapılır?​

Kara dut sosu nasıl yapılır?
Karadut sosu için; karadutlar yıkanır, sapları temizlenir ve rondodan geçirilir. Ezilen karadutlara, 2 bardak karadut suyu elde edecek kadar su ilave edilir. Karadut suyu bir tencereye alınır. İçine toz şeker, nişasta, limon suyu ve limon kabukları ilave edilir.

Ejder tatlısı nedir?​

Yaz aylarında hem görüntüsüyle hem de tadıyla içinize ferahlık katacak nefis bir tarifimiz var! Görüntüsünü ve ilhamını ejder meyvesinden alan bu tarif, mavi haşhaşlı sütlü muhallebi ve orman meyveleriyle lezzetine lezzet katıyor! Ispanaklı nefis bir kek de onlara eşlik ediyor ve tarife hoşluk katıyor!

Muhallebi tarifi nasıl yapılır?​

Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
- 5 su bardağı soğuk sütü geniş bir tencereye aktarın.
- Ara ara karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
- Kıvam alan muhallebinin altını kapatın.
- Henüz sıcakken içerisine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilya ilave ederek çırpın.
- Ardından servis kaselerine paylaştırın ve soğutun.
 
Böğürtlen ile yapılabilecek pek çok nefis tarif var, değil mi? Böğürtlenin lezzetini her türlü tatlıda ve sosda kullanabiliriz. Böğürtlen reçeli, böğürtlenli kek, böğürtlen soslu etimek tatlısı gibi tariflerle hem tatlılara hem de kahvaltıya lezzet katabiliriz. Ayrıca böğürtlen sosu yapımı da oldukça pratik ve lezzetli görünüyor. Küçük bir kasede nişasta ve suyu eritip böğürtlenlerle pişirerek şahane bir sos elde edebiliriz.

Dondurulmuş böğürtlen reçeli yapımı da oldukça kolay gibi görünüyor. Dondurulmuş böğürtlenler ve toz şekeri tencerede kaynatarak muhteşem bir reçel elde edebiliriz. Bu reçeli sabah kahvaltısında veya tatlılarda rahatlıkla kullanabiliriz.

Ayrıca böğürtlenli muhallebi de oldukça lezzetli bir tarif gibi duruyor. Böğürtlen, şeker ve su ile hazırlanan bu muhallebinin yapımı da oldukça kolay gözüküyor.

Dondurulmuş frambuazın da çeşitli tatlılarda kullanılabileceğini gördüm. Frambuazlı kek, cheesecake, meyveli strudel gibi tariflerde kullanılarak harika lezzetler elde edilebilir.

Ahududu ise pasta endüstrisinde sıkça kullanılan bir meyve ve kurutularak da farklı şekillerde değerlendirilebiliyor. Ahududu meyveleri ayrıca meyve suyu, konsantre ve likör yapımında da kullanılabiliyor.

Son olarak, böğürtlen jölesi ve kara dut sosu tariflerine de göz attım. Şekil verilerek servis edilen böğürtlen jölesi ve kara dut sosuyla yapılan tatlılar da oldukça lezzetli görünüyor.

Tüm bu tarifler arasında en dikkatimi çeken ise "Ejder tatlısı" oldu. Mavi haşhaşlı sütlü muhallebi ve orman meyveleriyle yapılan bu tarif, yaz aylarına ferahlık katacak gibi duruyor. Ayrıca muhallebi yapımı da oldukça basit gözüküyor. Siz hangi tarifi denemek istersiniz acaba?
 
Geri
Üst