Bogurtlen golgede yetisir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
250.424
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Böğürtlen gölgede yetişir mi?​

Böğürtlen genellikle bol güneşli, rüzgardan korunmuş, hasat zamanı yağmur olmayan, yeterli toprak rutubeti olan ve kışları ılık geçen yerlerde rahatlıkla yetiştirilir. Böğürtlenin toprak istekleri diğer üzümsü meyvelerden pek farklı değildir.
Böğürtlen fidanı kaç günde bir sulanır?
İyi meyve alabilmek için sulama yapılmalıdır. Kış dönemlerinde 10-15 günde bir yazları hafta da 1-2 gün sulama yapılmalıdır. Yıllık yağış 750-800 mm üstünde olan yerlerde sulama yapmaya gerek yoktur. Bir fidanının su ihtiyacını ağaç yaşı*10-15 litre olduğunu unutmamak gerekir.
Böğürtlen Budama nasıl yapılır?
Böğürtlende Budama Gelişen sürgünlerin tepesi 180 cm den kesilmelidir. Bu şekilde yan sürgünlerin patlaması veya gelişmesi teşvik edilmiş olur. Kışın sonunda gövdeden çıkan yan sürgünler gövdeye 30 cm veya 6. göğüs üzerinden kesilir. Kışın yan dal budamasının soğuklar geçtikten sonra yapılması uygundur.

Böğürtlen kurutma nasıl yapılır?​

İlkbaharda henüz böğürtlen çalılarımız böğürtlen vermeye başlamadan, böğürtlen yaprakları tazecikken, toplanıp kurutma fırınımızda karanlıkta, düşey hava akımında ve 35 derecede kurutulur.
Böğürtlen ağacı kaç yaşında meyve verir?
Saksıda veya bahçede yetiştiriciliği çok kolay böğürtlen fidanlarınden çeşide göre değişmekte olup genelde fidanın dikildiği yıl içerisinde ürün alınabilmektedir sadece bazı cinsler dikildikten 1 sene sonra ürün vermeye başlamaktadır.
Böğürtlen hangi ayda Köklendirilir?
Açık Kök Böğürtlen Fidanları Ne Zaman Dikilir?-Dikilmelidir? Açık kök böğürtlen fidanları yaprak dökümüyle beraber (Genelde Kasım ayı 1 ile 2. Haftasından itibaren) , Bölgelere ve rakıma göre Nisan ayının son haftasına kadar dikilebilmektedir.
İç mekân da ev ve balkonda saksı içerisin de böğürtlen ağacı yetiştirmek uygundur. Çalı formda gelişip 1.5-2 metre boyunda boylanıp yayvan olarak büyüyen böğürtlen asgari 15 litrelik bir saksı kullanmanız gerekir. Böğürtlen fidanlarınız tacını en fazla aşı noktasında sonra 10-20 cm vermeniz gerekir.
Böğürtlen Türkiye’de en çok nerede yetişir?
Ülkemizde ise toplam böğürtlen üretiminin yüzde 80’lik kısmı Bursa ilinde gerçekleşmektedir. Bursa ilinden sonra ise en fazla böğürtlen üretimi ülkemizde Kahramanmaraş, Samsun ve Mersin illerinde yapılmaktadır. Ayrıca ülkemizde yapılan böğürtlen yetiştiriciliğinde çok sayıda böğürtlen çeşidi de yer almaktadır.
Böğürtlen kökü suyu nasıl yapılır?
Önce su kaynatılır, sonra böğürtlen kökü eklenir. On dakika kadar demlendikten sonra içilir.

Böğürtlen suyu nasıl yapılır?​

Ev Yapımı Böğürtlen Meyve Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Böğürtleni iyice yıkıyoruz ( süzgeç de)
- Sonra suyunu süzdükten sonra tencereye koyuyoruz suyuyla birlikte on dakika kaynatıyoruz.
- Sonra robot dan geçiriyoruz tekrar on dakika kaynıyor limonu ve limon tuzunu ilave ederek.
Böğürtlen ne zaman yetişir?
Meyvelerinin olgunlaşma dönemi yetiştiği bölgelere göre değişkenlik gösterir. Genellikle Haziran sonu ve Temmuz başında hasat başlamakta ve hasat zamanı Eylül dönemine kadar devam etmektedir.
 
Geri
Üst