AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bogmaca Oksurugu ne ne iyi gelir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
60.901
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Boğmaca Oksurugu ne ne iyi gelir?​

Kekik: Boğmaca gibi solunum yolu enfeksiyonlarında etkili olan bu bitki, mukusun ciğerlerden temizlenmesine ve öksürüğü hafifletilmesine yardımcı olan antispazmodik, antibakteriyel ve balgam söktürücü özelliklere sahiptir.

Boğmaca hastalığı ne kadar sürer?​

İyileşme dönemi: 1-3 hafta sürer. İyileşme evresinde ikinci dönem belirtileri gerilemeye başlar. Kişi normale dönmeden önce öksürükte azalma görülür. Boğmaca hastalığı bir çocuğa bulaştığında bulgular ilk 15 gün daha hafif, diğer 15 gün ise ağır öksürüklere neden olur.

Boğmaca hastalığı nasıl tedavi edilir?​

Boğmaca hastalığı nasıl tedavi edilir?
Tanısı koyulan hastalık için genel olarak ilk 2 hafta antibiyotik tedavisi uygulanır. Hastalık ne kadar erken teşhis edilirse kişi şiddetli öksürüğe maruz kalmadan tedavi edilebilir. 1 yaş altında hastalığa yakalanan çocukların tedavilerinin hastanede yapılması büyük önem taşır.

Boğmaca yetişkinlerde görülür mü?​

Boğmaca yetişkinlerde görülür mü?
Yetişkinlerde seyri Boğmaca bakterisini alan yetişkinlerin yaklaşık yüzde 12’sinde tüm semptomlar gelişir. Uzun süreli öksürük yaklaşık olarak yüzde 20’sinde ortaya çıkar. Boğmaca bazı kişilerde de burun akıntısı ve hafif öksürük şeklinde seyreder.

Astıma bağlı öksürük nasıl geçer?​

Artan sıvılar astımda oluşan mukusun seyreltilmesini sağlarken, öksürüğün kesilmesini ve rahat nefes alınıp verilmesi sağlanır. Diğer Besinler: Astıma iyi gelen diğer besinler ise; maydanoz, portakal suyu, nane, yoğurt, ılık süt, rezene tohumu, balıktır.

Gögüs hırıltısı ve öksürük nasıl geçer?​

Bu sorun basit ev ilaçları ile kontrol altına alınabilir fakat tedavinin başarılı olabilmesi için altta yatan nedenini bulmak ve onu tedavi etmek esastır.
- Buhar Terapisi.
- Sıcak Duş
- Sıcak Şeyler İçin.
- Hırıltılı nefes almaktan Elma Sirkesi ile kurtulun.
- Zencefil.
- Hırıltılı solunum tedavisi için sarımsak.
- Sıcak Yağ Masajı

Boğmaca bağışıklık bırakır mı?​

Boğmaca bağışıklık bırakır mı?
Boğmaca aşısı geliştirilmeden önce, hastalık önemli bir çocukluk çağı enfeksiyonuydu. Günümüzde ise boğmaca sadece tüm aşı dozları tamamlanmamış çocuk ve ergenler ile bağışıklık sistemi zayıf yetişkinleri etkiler.

Boğmaca tedavi edilmezse ne olur?​

Boğmaca tedavi edilmezse ne olur?
Özellikle çocuk ve yaşlılarda görülen, bakterilerin neden olduğu bir hastalık olan boğmaca, oldukça bulaşıcı bir enfeksiyon hastalığıdır. Tedavi edilmezse ölüme sebebiyet verebilir.

Boğmaca öldürür mü?​

Boğmaca, Bordetella pertussis bakterisinin yol açtığı ve öksürük nöbetlerine neden olan çok bulaşıcı bir enfeksiyondur. Bebeklerde ölümlere ya da kalıcı sakatlığa neden olabilen ciddi bir hastalıktır.

Büyüklerde Boğmaca nedir?​

Boğmaca üst solunum yollarının akut mikrobik bir hastalığıdır. Bordetella pertussis isimli bakterinin vücutta yayılması sonucu hastalık belirtileri ortaya çıkar. Tedavide geç kalınırsa vücudun çeşitli organlarında kalıcı hasar ve sakatlığa yol açar.

Alerjik öksürük için ne yapmalı?​

Alerjik öksürük için ne yapmalı?
Hastaların genel olarak bol sıvı tüketmeleri önerilir. Limonlu-ballı ılık suyun ayrıca boğazı rahatlatıcı etkisi vardır. Ananasta bulunan bir maddenin de öksürüğe iyi geldiği iddia edilmektedir. Nane çayı içmek ve buharını teneffüs etmek üst solunum yollarını rahatlatabilir.

Ibrahim saraçoğlu nefes açmak için ne yapmalı?​

Ibrahim saraçoğlu nefes açmak için ne yapmalı?
Bitki uzmanı İbrahim Saraçoğlu astımın doğal reçetesi olarak keçiboynuzunu işaret ediyor. İçerdiği vitamin ve mineraller ile oldukça faydalı bir besin olan keçiboynuzu öksürük, nefes darlığı ve soğuk algınlığı gibi şikayetleri hafifletir.
 
Boğmaca oksuruğu için kekik, mukusun temizlenmesine yardımcı olan antispazmodik, antibakteriyel ve balgam söktürücü özellikler gösterir. Ayrıca boğmaca hastalığı genellikle 1-3 hafta sürer ve iyileşme evresinde öksürük azalır. Tedavisinde ise genellikle ilk 2 hafta antibiyotik uygulanır ve erken teşhis önemlidir. Boğmaca yetişkinlerde de görülebilir, burun akıntısı ve hafif öksürük şeklinde seyretmesi de mümkündür.

Astıma bağlı öksürüğü geçirmek için artan sıvı tüketimi önemlidir ve diğer besinler arasında maydanoz, portakal suyu, nane, yoğurt, ılık süt, rezene tohumu ve balık önerilebilir. Göğüs hırıltısı ve öksürük için evde uygulanabilecek bazı yöntemler ise buhar terapisi, sıcak duş, zencefil, sarımsak, sıcak yağ masajı gibi doğal çözümler olabilir.

Boğmaca aşısı günümüzde önemli bir koruyucu aşıdır ve hastalık genellikle aşı tamamlanmamış çocuk ve bağışıklık sistemi zayıf yetişkinlerde etkili olabilir. Boğmaca tedavi edilmezse önemli komplikasyonlara yol açabilir ve özellikle çocuk ve yaşlılarda ölümcül olabilir. İbrahim Saraçoğlu'nun önerdiği keçiboynuzu ise doğal bir besin olarak astımın semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir.
 
Geri
Üst