AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bogazda lufer nasil tutulur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Boğazda lüfer nasıl tutulur?​

Lüfer, yem olarak izmarit, istavrit, sardalye, hamsi veya zargana tercih eder. Yemli olta yöntemi olarak Sarkıtmalı Zoka ve Mantarlı Dip Takımı yöntemleri tercih edilebilir. Sarkıtmalı Zoka yöntemi geceleri tekneden yapılan avlarda daha başarılı olacaktır. Mantarlı Dip Takımı ise daha çok kıyı avında kullanılır.
Lüfer hangi havada olur?
Kıyıdan yemli lüfer avında en uygun saatler havanın kararmasıyla başlayan saatlerdir. Gece boyunca sabahın ilk ışıklarına kadar lüferi yakalama şansınız olacaktır. Çünkü lüfer gece daha derine iner ve su üstündeki değil altındaki balıkları avlar. Gündüz saatlerinde yemli lüfer avı pek verim vermez.

Çapari ile hangi tür balık tutulur?​

Çapari, en yaygın balık avı yöntemi olsa da her balık çapari yöntemi ile avlanamaz. Çapari ile orta derinlik ve sığ sularda yaşayan istavrit, uskumru, kolyoz, palamut, lüfer, çinekop ve sardalya gibi balıklar avlanabilir.
Lüfer en çok neyi sever?
Yemli yapılan lüfer avlarında en çok tercih edilen yemlerin başında zargana, istavrit ve izmarit gelir. Yemli yapılan balıkçılıkta ise yem ne kadar taze olursa sonuç o kadar başarılı olur.
Ayrıca Lüfer yırtıcı bir balık olduğundan Uzun Pala İğne tercihi yararlı olacaktır. Bu balıklarımızı bir diğer etkili yakalama yöntemi Kaşık ve Rapala kullanımıdır. Bu iki yöntemi doğru kullanırsanız ister Sırtı yaparak istersenizde At-Çek yaparak bol bol balık alabilirsiniz.
Turna mevsimi ne zaman?
Turna balığı av sezonu nisan ayında başlar. Aralıktan mart sonuna kadar avlanması yasaktır. Turna balığı mevsimi, temmuz ve aralık arasındaki dönemdir.

Turna balığı en çok hangi yeme gelir?​

Turna avcılığı için silikon ve sert balıklar kullanılmaktadır. Agresif yapılı ve bölgesini koruma iç güdüsüne sahip turna balığı için en iyi yem her zaman sahte balıklar olmuştur.
Lüfer hangi ayda olur?
Kasım ve aralık lüferin en lezzetli zamanıdır. Kasım ayı torik akışının en yoğun olduğu zamandır. Aralık : Uskumru , lüfer, palamut, torik lezzetlidir.

Lüfer kaç metrede yaşar?​

Temiz ve bol oksijen içeren sularda yaşarlar. Lüferin yaşaması için gereken deniz suyu sıcaklığı 12 °C ve 26 °C arasındadır. Genel olarak 5 – 30 metre derinliklerde yüzerler acak en çok bulundukları derinlik 20 metre civarıdır. 40 metreden daha yüksek derinliklerde nadir olarak bulunurlar.
Hangi Capariye Daha çok istavrit geliyor?
Her ne kadar çaparinin kullanıldığı yer, güneşin yansıması ve ava çıktığınız saat rengi etkiliyor olsa da istavrit için en çok tercih edilen malzeme 10’lu yeşil istavrit çaparisidir.
Avlanacağınız yer tam olarak neresi bilemiyorum ama kıyıdan çapari avı yapacaksanız 30-90 atar aralığında bir spin kamış bakmanız faydalı olacaktır.Sebebine gelirsek balıkları daha uzak mesafelerden ve daha derinden almak gerekebilir.Buda 60 lık yada 75 lik kurşun kullanmanızı gerektirecektir.Ne kadar uzun bir mesafeyi …
Lüfer neye gelir?
Hemcinsleri dahil hemen her tür balığa saldırır, parçalar ve yer. Başlıca yemleri zargana, istavrit, kıraça, izmarit, kolyoz ve uskumru vonozları, istrongilos, hamsi, aterina, çamuka ve ilaryadır.

Lüfer oltası nasıl olmalı?​

Kullandığınız mantarlı oltayı kendiniz yapıyorsanız mantara yakın yere 3 numara diğer 2 iğneyi 2 numara kullanarak 0.25 misinayı çift kat yaparak bağlarsanız balık yakalandığında iki kat misinayı birden kesemeyeceği için balığı kaçırmadan yakalama şansınız artacaktır.
Turna balığı hangi ayda yenir?
 
Geri
Üst