AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Boğaçhan diye bir çizgi film var mı?

SoruCevap

Yeni Üye
Tepegöz hangi çizgi film?
Dede Korkut Hikayeleri Çizgi FilmiTepegöz'ün Oyunları – Dailymotion Video-001.

Bayındır Han hangi destana aittir?
Dede Korkut Hikayeleri. Bir gün Kam Gan oğlu Han Bayındır yerinden kalkmıştı. Şami otağını yer yüzüne diktirmişti Alaca gölgeliği gök yüzüne yükselmişti.

Dede Korkut çizgi filminin konusu nedir?
Filmin konusu:Dede Korkut'un çocuklardan çiçek bulmalarını istemeleri ve Deli Dumrul'un buna engel olmak istemesi. Filmin ana fikri: Sizlere kötülük yapanlara karşı en güzel cevap onlara iyilik yapmaktır.

Boğaç Han kitabı kaç sayfa?
Boğaç Han: Dede Korkut Romanları 2

Basım Dili Türkçe
Sayfa Sayısı 240
Yayın Tarihi 2016
Yazar Ufuk Tufan
Tepe göz gerçek mi?
Tepegözler genellikle Romalıların inandığı bir yaratıktır. Bir çeşit devdir. Elinde dikenli bir balyoz ya da buna benzer araçlar taşır. Kafasının tepesinde 1 tane gözü olduğu için ona tepegöz denmiştir.

Dede Korkut kimdir 10 sınıf?
Eserde geçen “Dede Korkut” meçhul bir halk ozanıdır. Hikâyelerde Oğuzlar'ın çevredeki boylar ile aralarındaki savaşlar ve kendi iç mücadeleleri yer alır. Hikâyelerin konuları; aşk, yiğitlik gösterisi, kahramanlık, boylar arasındaki savaştır. 15. yüzyılda yazıya geçirilmiştir.

Bayındır Han hangi hikayede?
Bayındır Han – Türk söylencelerinde adı geçen efsanevi kağan. Bayundur Han olarak da bilinir. Korkut Ata (Dede Korkut) öykülerinde Han'lar Han'ı olarak tanımlanır.

Bayındır Han benim ne eksikliğimi gördü?
Dirse Han der: Bayındır Han benim ne eksikliğimi gördü, kılıcımdan mı gördü, soframdan mı gördü, benden aşağı kimseleri ak otağa, kızıl otağa kondurdu, benim suçum ne oldu ki kara otağa kondurdu dedi.

Geri