Bodrum Mandalinalı Muhallebi (Ekgıda)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Bodrum Mandalinalı Muhallebi (Ekgıda) Tanımı İçin Gereçler
1 adet bodrum mandalinası
1 tatlı kaşığı bebek irmiği
1,5 tatlı kaşığı kuşburnu yada hurma
Yarım çay bardağı su
Cam rende

Bodrum Mandalinalı Muhallebi (Ekgıda) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bodrum mandalinamızı yıkayalım. Gerimden cam rende yardımıyla bodrum mandalinamızın suyunu çıkaralım ve birtakım ince posalı yerlerini de suyuna ek edelim.
Akabinde uygun bir tencereye rendedekileri boşaltalım ve yarım çay bardağıylada suyu ekleyelim. Bir kaç cins karıştırdıktan sonra bebek irmiğimizi ekleyip kıvam alıncaya dek karıştırarak pişirelim.
Muhallebimiz kıvam alınca altını kapatalım. Ilıklaştıktan sonra mama kabına alalım.
Şayet tadı mayhoş geliyorsa kuşburnu özü, reçeli, marmelatı ekleyelim, şayet elinizde yoksa hurma özü, pekmezide olur. Bebişlere afiyet olsun.
Bodrum Mandalinalı Muhallebi (Ekgıda) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst