Bodrum katlarda rutubet neden olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Bodrum katlarda rutubet neden olur?​

Dış cephede ,Mantolama olmaması nedeniyle çatıdan akan, duvardan geçen borularda yaşanan çatlaklardan sızan ya da su tesisatında oluşan kırıklar nedeniyle bodrum katlarda rutubet oluşur.
Bodrum katta rutubet kokusu nasıl giderilir?
İlk olarak, birkaç eski kahve kutusu alın ve bunlara bazı kömür briketleri yerleştirin. Kömür emici nitelikleri ile ünlüdür ve havayı daha temiz bırakmak için nemli bodrum kokusunu çok çabuk emecektir. Ayrıca koku kaynağına yardımcı olmak için havadaki ekstra nemin bir kısmını da alır.

Bodrum kat neden terleme yapar?​

DIŞ HAVA NEMİ Nemin ısı etkisi ile malzeme içine girmesi, kullanılmayan ve havalandırılmayan bodrum boşluklarında biriken fazla miktardaki nemin, kısmen hidroskopik emicilik, kısmen de difüzyon ve terleme ile zemin kat döşemesine geçmesi ile yapı elemanları nemlenir.
Temel rutubeti nasıl önlenir?
Rutubet Nasıl Önlenir?
- Ev içinde çamaşır kurutmayın.
- Evi sık sık havalandırın.
- Evin içine veya dışına yalıtım yapabilirsiniz.
- Eski ve ahşap pencereler yerine pvc pencereleri tercih edebilirsiniz.
- Duvarları boyarken anti küf boya kullanabilirsiniz.
- Pencere kenarındaki boşlukları silikon ve köpükle kapatabilirsiniz.

Bodrum katta rutubet nasıl önlenir?​

Çözüm
- Yüzeyler, tüm tuz birikintileri, boya, kireç ve diğer tüm kaplamalar kazınarak çimento esaslı sağlam yüzeye ulaşıncaya kadar temizlenmeli ve yıkanmalıdır. Yalıtım katmanı uygulaması öncesinde yüzeyler su ile nemlendirilmelidir.
- İç köşelerin pahlanması
- Yalıtım katmanı uygulaması
- Son kat uygulaması
Yerler neden terleme yapar?
Genelde evlerde terleme havasız evlerde yaygındır öncelikle bulunduğumuz evin havalandırma sistemi olmalıdır. Evdeki şu tesisatini iyi izole ettirmek lazımdır. Soğuktan sıcaktan duvarlar nem alır buda duvar terlemesi rutubet nem ve kufe neden olur.

Geri