AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bobrek nakli olduktan sonra nelere dikkat edilmeli?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Böbrek nakli olduktan sonra nelere dikkat edilmeli?​

Hastalar ameliyattan üç ay sonra denize girebilirler fakat havuz, hamam ve kaplıca gibi kalabalık ortamlara girilmesi önerilmez. Bu dönemde yapılan egzersiz ve hareketler ağır olmamalıdır. Ağır işler yapmak ameliyat yerinde fıtık oluşmasına sebep olabilir. En çok tavsiye edilen egzersiz yürüyüştür.

Böbrek nakli sonrası kaç yıl gider?​

Canlı böbrek nakli sonrası hastaların yarısı 25 yıla sağlıklı girerken kadavra böbrek nakilli hastaların yarısı 10 yıla diyalizden uzak ve sağlıklı girer. Nakil olan hastaların ’i eski işlerini sürdürmektedir.
Böbrek nakli sonrası ne yemeli?
Bu nedenle nakil sonrası erken dönemde hastaların tuzsuz veya az tuzlu beslenmeleri önerilir. Aşırı şeker ve karbonhidrat alımından kaçınılmalıdır. Enfeksiyondan korunmak için yemeklerin iyi pişirilmesine dikkat edilmelidir. İçme suyu olarak şişelenmiş veya kaynatılmış su tüketilmelidir.
Böbrek nakli olan kişi yüzde kaç rapor alır?
Nakil sonrası %40 rapor verlir. Defterdarlıktan sakatlık indirimi alma ve/veya erken emekli olma hakkına kavuşabilirsiniz bu oran sayesinde.

Böbrek nakli olanlar evde kedi besleyebilir mi?​

Enfeksiyon riski nedeniyle birçok hastaya ev hayvanı beslemeleri önerilmemektedir. Eğer bir evcil hayvanınız varsa, onun dışkısı ile temas etmekten kaçınılmalı ve kafes hayvanının kafesi temizlenmemelidir. Eğer mecbur kalınırsa, eldiven giyilmeli, hayvanınızın elinizi ve yüzünüzü yalamasına izin vermemelisiniz.

Böbrek nakli ücretsiz mi?​

Hastanelerimizde yapılan başvurudan sonra ameliyata hazırlık için yapılan tüm işlemler 3-5 gün gibi kısa sürede tamamlanarak, hasta nakil için yatırılmaktadır. Nakil sürecinin hiç bir aşamasında ( hazırlık ve operasyon ) hastalardan HİÇBİR ÜCRET alınmamaktadır. Böbrek Nakli Ameliyatı Süreci Nasıldır?
Böbrek hastası kaç yıl yaşar?
Diyalize giren hastalarda beklenen yaşam süresi, böbrek nakli olanlarda beklenen yaşam süresinin 5’te 1’dir. Diyalize başlayan her 100 hastanın 5 yıl sonra yüzde 59’unu, 10 yıl sonra da önemli bir kısmını kaybediyoruz. Böbrek nakli yapılan hastalarınsa 10 yıl sonra yüzde 75 ila 80 arasındaki oranı hayatta kalıyor.
Böbrek nakli olanlar ne kadar su içmeli?
Bir böbrek hastası eğer yapabiliyorsa günde 2 litre idrar çıkarmalıdır. Hepimiz her gün yaklaşık 1 litre de farkında olmadan (ter, dışkı, solunum ile) sıvı kaybederiz. 2 litre idrar ve 1 litre farkında olmadan kaybedilen sıvıyı yerine koymak için her gün 3 litre sıvı alınmalıdır.

Böbrek nakli olan ÖTV’siz araç alabilir mi?​

Engellilik oranı yüzde 90’ın altında olan, işitme engelliler, görme engelliler, böbrek rahatsızlığı olanları kalp nakli veya rahatsızlığı olanlar, zihinsel engelliler ÖTV istisnasından yararlanamıyor. Bazı durumlarda otomatik vitesli araçlarda hiçbir özel tertibat yaptırılmadan da ÖTV’siz araç alımı mümkün olabiliyor.
 
Geri
Üst