- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.120
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Bobinin endüktansı nelere bağlı?
Endüktansı Etkileyen Faktörlerİndüktör nedir tıp?
İndüktör, iletken bir telin sarılarak bobin halini alması ile oluşturulan bir devre elemanıdır. Üzerinden akım geçen her iletken tel manyetik alan oluşturur. Üzerinden akım geçen bir telin oluşturduğu manyetik alan. Bu özellik, indüktörün elektrik enerjisini manyetik alan olarak depolayabilmesini sağlar.Bobin, XL= 2π.F.L formülü ile hesaplanır. Örneğin F= 25 Hz ve L= 12 olmak üzere bir bobinin değerini hesaplayacak olursak 2π.f.L formülünden; 2.(3,14).25.12= 1884 Ω olarak bulunur.
Endüktans değeri nedir?
Aslında içerisinden akım geçen her iletken etrafından sabit bir manyetik alan oluşturuyor. Bunu lise fiziğinden biliyoruz zaten. İşte bu oluşturabildiği, oluşturma yeteneği var dediğimiz manyetik alan miktarı endüktans değeri ile ifade ediliyor.
Endüktans etkisi nedir?
İndüktörler, bir devrede akımın değişimiyle orantılı olarak karşı voltaj üretirler. Bu özelliğe, onu karşılıklı indüktanstan ayırmak için, aynı zamanda öz indüksiyon da denir. Karşılıklı indüktans, bir devredeki indüklenen voltajın başka bir devredeki akımın zamana göre değişiminin etkisiyle oluşur.
Toroid indüktör nedir?
Toroid Bobin Manyetik akının diğer elemanları etkilememesi için kullanılır. Dijital elektronik devrelerde, anahtarlamalı güç kaynaklarında, radyo frekans devrelerinde kullanılır.Toroid bobin nerede kullanılır?
Toroid akım trafosu, elektirik devrelerindeki elektrik kaçaklarını saptamaya yarayan özel bir hata algılama cihazıdır. Elektrik tesislerinin şebeke hatlarında bazı durumlarda kaçak akımlar oluşabilmekte.Bobin nedir formülü?
Bobinin Formülü Nedir? Bobin, XL= 2π.F.L formülü ile hesaplanır. Örneğin F= 25 Hz ve L= 12 olmak üzere bir bobinin değerini hesaplayacak olursak 2π.f.L formülünden; 2.(3,14).25.12= 1884 Ω olarak bulunur.
Bobin direnci nasıl hesaplanır?
her bobin, alternatif akım devrelerinde frekansla doğru orantılı olarak değişen bir direnç gösterir. Bu dirence endüktif reaktans denir. Endüktif reaktans X L ile gösterilir ve birimi ohm (Ω) ‘dur. A.C devrelerde endüktif reaktans; XL=2π.f.L formülü ile hesaplanır.