AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

BMW Borusan cikisli ne demek?

Editör

Yeni Üye

BMW Borusan çıkışlı ne demek?​

borusan veya herhangi bir yetkili distribütör tarafından ithal edilen aracı belgelemek kolaydır, zira gerek ithalatçı firma prestiji gerekse size sunulan evraklar bunu kanıtlar, bu sebeple galericilerimiz borusan çıkışlı ifadesini bir güven sembolü olarak kullanırlar.

Borusan Otomotiv hangi markalar?​

Borusan Otomotiv hangi markalar?
Borusan Otomotiv, küresel otomotiv pazarında haklı bir üne sahip premium markalar BMW, MINI, BMW Motorrad, Jaguar ve Land Rover’in Türkiye distribütörlüğünü yürütmektedir.

Bayi çıkışlı olmayan araç ne demek?​

Bayi çıkışlı olmayan araç ne demek?
bayii çıkışlı olmayan araçlar özel ithalatla getirilmiş garantisiz grey market araçlardır…

Bir aracın tam ÖTV olduğu nasıl anlaşılır?​

aracın ruhsatını alıp vergi dairesinden kontrol edebilirsiniz. ötv ödendiğine dair bir makbuz olacaktır satıcıdan onu isteyebilirsiniz ama en güvenlisi vergi dairesi… bende üst group otomobiller alıp satıyorum. aracın ruhsatını alıp vergi dairesinden kontrol edebilirsiniz.

Ayhan Ölçer kimdir?​

Ayhan Ölçer kimdir?
Borusan Otomotiv BMW ve MINI Markaları eski Genel Müdürü Ayhan Ölçer , BMW Group’un Dubai’deki resmi ithalatcısının CEO’su olarak atandı

Levent Kocabıyık kim?​

Levent Kocabıyık kim?
Levent Kocabıyık aynı zamanda Supsan Yönetim Kurulu Başkanı, Borusan Holding Yönlendirme Kurulu Üyesi, Borusan Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi , Borusan Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi, Borçelik Yönetim Kurulu Üyesi, Borusan Enbw Enerji Yönetim Kurulu Üyesidir.
Mehmet hamedi kimdir?​
1995 senesinde Borusan Kültür Sanat kuruldu. Beyoğlu’nda merkez binası ve müzik kütüphanesini hizmete açtı. 1997 senesinde ise Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası hayata geçti. Eylül 2006’da ben Borusan Kültür Sanat’ın Yönetim Kurulu Başkanı oldu, Ahmet Erenli de Genel Müdür oldu.

Grey market araba ne demek?​

Grey market araba ne demek?
Peki nedir “grey market”?.. Birçok kaynakta “grey market” şöyle tanımlanıyor: Resmi ithalatçıların bilgisi dışında, ürünün, bireysel olarak herhangi bir ülkeden ithal edilerek satılması anlamına geliyor. Bu ürünler, markanın resmi ithalatçıları ve üreticileri tarafından garanti kapsamına alınmazlar.

Gümrük çıkışlı araç alınır mı?​

Gümrük çıkışlı araç alınır mı?
Öncelikle bu soruya cevabımız evet alınabilir. Ancak her ticarette olduğu gibi bu konuda da dikkat edilmesi gereken önemli hususlar vardır. Almak istediğiniz aracı açık arttırma ile satışa çıkaran ihale kurumunu araştırmalı ve ihaleye konu olan araçların durumundan emin olmalısınız.

Tam ÖTV ne kadar?​

Vergisiz satış tutar 130 bin TL’yi aşmayanlar: %45 ÖTV, %18 KDV. Vergisiz satış tutarı 170 bin TL’ye kadar olanlar: %50 ÖTV, %18 KDV. Vergisiz satış tutarı 210 bin TL’nin üzerinde olanlar: %80 ÖTV, %18 KDV.

Araçta ÖTV nasıl hesaplanır?​

Araçta ÖTV nasıl hesaplanır?
Mevcut sistem içerisinde yapılan uygulamada, aracın motoru 1600 cc’den küçük olmak kaydıyla vergisiz satış tutarı 70.000 liranın altında ise %45, 70.000 – 120.000 lira arasında ise %50 ve 120.000 liranın üzerinde ise %60 oranında ÖTV uygulanır.

Borusan Otomotiv, Türkiye'de BMW, MINI, BMW Motorrad, Jaguar ve Land Rover gibi premium markaların distribütörlüğünü üstlenmektedir. Bu markaların araçları Borusan veya herhangi bir yetkili distribütör tarafından ithal edildiğinde "Borusan çıkışlı" olarak adlandırılır. Galericiler bu ifadeyi genellikle güven sembolü olarak kullanmaktadırlar çünkü aracın ithalatçı firma prestiji ve sunulan evraklar aracılığıyla kolayca belgelenebilir.

Bayi çıkışlı olmayan araçlar ise özel ithalat yoluyla Türkiye'ye getirilmiş ve genellikle garantisiz olan gri pazar araçlardır. Bu araçlar resmi bayiler aracılığıyla getirilmediği için garanti kapsamına alınmazlar.

ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) konusunda merak ettiğiniz bir husus varsa, aracın tam ÖTV ödendiğini kontrol etmek için ruhsatı alıp vergi dairesinden sorgulatabilirsiniz. Vergi dairesinden alınacak makbuz aracın ÖTV'sinin ödendiğini kanıtlar. Üst grup otomobillerde alım satım yapan biri olarak bu detayı kontrol etmenin önemli olduğunu vurgulamak istedim.

Borusan Otomotiv'in eski Genel Müdürü Ayhan Ölçer, BMW ve MINI markalarının Türkiye'deki faaliyetlerinde önemli rol almıştır. Ayrıca, Levent Kocabıyık, Borusan Holding bünyesinde çeşitli yönetim kurulu üyelikleri ve başkanlık görevlerinin yanı sıra Supsan Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Borusan Kültür Sanat'ın kuruluşuna ve gelişimine katkı sağlayan Mehmet Hamdi'nin bu alandaki çalışmaları ve atandığı görevler hakkında detaylı bilgi verilmiştir.

"Grey market" terimi, resmi ithalatçıların bilgisi dışında, markanın onaylamadığı veya garanti kapsamına almadığı ürünlerin bireysel olarak ithal edilip satılması anlamına gelmektedir. Bu tarz araçlar genellikle gri pazarda bulunur ve bazı riskleri beraberinde getirebilir.

Son olarak, gümrük çıkışlı araçlar alınabilir ancak bu konuda dikkatli olmak ve aracın durumu ile ilgili detaylı araştırma yapmak önemlidir. Araçlardaki ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) tutarı aracın motor hacmi ve vergisiz satış tutarına bağlı olarak farklılık göstermektedir. ÖTV oranları belirli vergisiz satış tutarları aralıklarında değişiklik göstermektedir.

Geri