BM Surdurulebilir Kalkinma Hedefleri hangi yil degerlendirilecektir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
216.939
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri hangi yıl değerlendirilecektir?​

Birleşmiş Milletler’in 2030 yılına kadar gerçekleştirmeyi amaçladığı Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, söz konusu anlayışın somut ifadesidir ve adil, sürdürülebilir ve istikrarlı bir dünyanın kurulması için gereken adımları tanımlamaktadır.
Birleşmiş Milletler sürdürülebilir kalkınma hedefleri nelerdir?
Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Sürdürülebilir kalkınma için öncelikli alanlar nelerdir?​

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA), diğer bir deyişle Küresel Amaçlar, Binyıl Kalkınma Hedefleri’nin ilerlemeleri üzerine inşa edilmekle birlikte iklim değişikliği, ekonomik eşitsizlik, yenilikçilik, sürdürülebilir tüketim, barış ve adalet gibi yeni alanları içermektedir.
Sürdürülebilir kalkınma hedefleri ne zaman kabul edildi?
Birleşmiş Milletlerin 25 Eylül 2015 tarihinde New York’ta düzenlenen Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi’nde bir araya gelen ülke liderleri 2030 yılına kadar dünyada yoksulluğun tüm boyutlarıyla ortadan kaldırılması ve insanlığın ortak refahının sağlanması için 17 hedef ve 169 alt başlıktan oluşan “Sürdürülebilir Kalkınma …
Sürdürülebilir kalkınma kavramı ise ilk kez, 1987 yılında Dünya Çevre ve Kalkınma Komisyonu’nca hazırlanan Brundtland Raporu’nda “Bugünün gereksinimlerini, gelecek kuşakların gereksinimlerini karşılama yeteneğinden ödün vermeden karşılayan kalkınma” olarak tanımlanmıştır.
Sürdürülebilir kalkınma hedefleri kaç tanedir?
Birleşmiş Milletler üyesi 193 ülke tarafından yoksulluğu ortadan kaldırmak, dünya gezegenini korumak ve tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamak üzere 2030 sonuna kadar ulaşılması için 17 amaç Ocak 2016’da yürürlüğe girdi.

Sürdürülebilir kalkınma stratejisi nedir?​

Sürdürülebilir kalkınma anlayışı, ülkelerin ekonomik ve sosyal gelişme hedeflerinde ortak paydayı “sürdürülebilirlik” olarak belirlemektedir. Geleceği de sahiplenen bu ortak hedef, herkesin temel ihtiyaçları ile daha iyi bir hayata ilişkin beklentilerinin karşılanmasına imkân vermeye yöneliktir.
 
Geri
Üst