- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 229.864
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Blue Bordo ne işe yarar?
Bağ mildiyösünü önlediği keşfedilen mavi yeşil karışım, daha sonra ilaç olduğunu fark eden profesör nedeniyle Bordeaux yani bordo bulamacı adıyla tanınıyor. İçerisinde bakır sülfat yani göztaşı bulunduran karışım bir de kireç içeriyor. Hem bakteriyel hem de fungal hastalıklara karşı koruma vadediyor.Hektaş bordo bulamacı ne işe yarar?
Bordo bulamacı; yumuşak çekirdekli meyve ağaçlarında, karaleke ve ateş yanıklığı hastalığına, sert çekirdekli meyve ağaçlarında bakteriyel kanser ile yaprak delen ve dal yanıklığı hastalığına, eriklerde cep hastalığı, şeftalide yaprak kıvırcıklığı, cevizde antraknoz- yosunlaşmalar gibi birçok hastalığa karşı …Asmaya bordo bulamacı ne zaman yapılır?
Özellikle sonbahar (yaprakların 3/4’ü yada tamamı döküldüğünde %2 dozda) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5 dozda) meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında ertesi yıl çıkabilecek potansiyel olarak bulunan pek çok hastalığa karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır.
Çiçek açan ağaca bordo bulamacı atılır mı?
3.İlaçlama: Meyve ağaçları çiçek açtıktan sonra çiçek taç yapraklarının %70-80 ni dökülünce herhangi bir karaleke ilacı ile ilaçlanır. Çok yağışlı bölgelerde ise 4.ve 5. ilaçlamada yapılabilinir.Gülleci bulamacı 100 litre suya ne kadar?
Aralık ayında, soğuk bölgelerde, kullandığınız karışım için 100 lt suya 3 lt Gülleci Bulamacı kullanımı tavsiye edilir.Bordo bulamacının içinde ne var?
Bordo Bulamacı göztaşı (Bakır Sülfat % 98) ve kireç kullanarak hazırlanan bir karışımdır.
1.uygulama: Sonbaharda yaprak dökümünden hemen sonra, 2.uygulama: İlkbaharda çiçek tomurcukları açılmadan önce (pembe çiçek tomurcuğu döneminde), Kayısılarda ilave olarak, meyvelerde çanak yaprak ve erkek organ tablası meyvenin ucuna sıyrılırken 3.ilaçlama yapılmalıdır.
Gülleci bulamacı uygulama zamanı, Aralık ayında yaprağını döken meyve ağaçlarında uygulanmayla başlanabilir. Başlangıç zamanını bu ayda yaparsanız, Ağaçlarınızda hastalıklarla, zararlılarla ve bir nebze de olsa don zararına karşı mücadele de etkili olmaktadır.
Bağ külleme ilacı ne zaman atılır?
İlaçlar, önerilen dozlarda yaprak alt ve yüzlerini kaplayacak şekilde uygulanıyor. Bağ küllemesi durumunda ilaçlamaya sürgünler 25-30 cm olunca başlanıyor. Taç yapraklar dökülünce ikinci ilaçlama yapılıyor. Koşullara göre, tanelere ben düşmeye başlayana kadar ilaçlamaya devam edilebiliyor.
Bordo bulamacı çiçeklere zarar verir mi?
Bordo bulamacı faydalıdır ancak sürekli kullanıldığı zaman bitki ve toprakta birikme yapabilir. Bu yüzden bakırlı ilaçları kullanırken yaprak ve toprak analizi yapılmalıdır. Eğer bitkilerin yapraklarında veya toprakta olması gerekenden fazla bakır varsa bordo bulamacı ve bakır içerikli ilaçlar kullanılmamalıdır.Ağaçlara bordo bulamacı nasıl yapılır?
- Sönmemiş kireç önce bir kap içinde az su ile söndürülür.- Diğer kaba 50 litre su konur.
- Bu şekilde hazırlanmış göztaşı eriği yavaş yavaş 100 litrelik kapta bulunan kireçli su üzerine dökülür ve bir ağaç sopa ile devamlı karıştırılarak çivit mavisi bir bulamaç elde edilir.