Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Blockchain ne demek basit?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
37.504
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Blockchain ne demek basit?​

Blockchain yani blok zinciri, halka açık blok olarak da bilinen işlem kayıtlarını, eşler arası düğümler aracılığıyla birbirine bağlanan bir ağda “zincir” olarak bilinen çeşitli veri tabanlarında saklayan bir yapıdır. Tipik olarak, bu depolamaya “dijital defter” denir.

Blockchain işlem verilerini depolamak için hangi teknolojiyi kullanır?​

Dağıtık büyük defter teknolojisi Tüm ağ katılımcılarının, dağıtık büyük deftere ve üzerinde değişiklik yapılamayan işlem kayıtlarına erişimi vardır. Bu paylaşılan büyük defterle, işlemler yalnızca bir kez kaydedilerek geleneksel iş ağlarında sık görülen aynı işlemi tekrar etme ortadan kaldırılır.
Blockchain güvenli mi?​
Bitcoin’in üzerine inşa edildiği Blockchain teknolojisi siber saldırganlara karşı geleneksel ödeme yöntemlerine göre çok daha güvenli bir işlem ekosistemi sunmaktadır. Blockchain ağında gerçekleştirilen işlemler şifreleme algoritmaları ile geri döndürülemez ve değiştirilemez bir şekilde ağa eklenmektedir.

Verileri bir blok zinciri bloğuna yazıldıktan sonra değiştirmek mümkün müdür?​

Verileri bir blok zinciri bloğuna yazıldıktan sonra değiştirmek mümkün müdür?
Her blok tipik olarak işlem verilerini, önceki bloğun bir kriptografik hash fonksiyonunu ‘nu, bir zaman damgasını içerir. Tasarım gereği, bir blok zinciri, kayıtların sonradan değiştirilmesine dirençlidir.

Blockchain Coinleri nelerdir?​

Blockchain Coinleri nelerdir?
Kripto para birimleri listesi
No. | İsim | Sembol
1- | Bitcoin | BTC
2- | Ethereum | ETH
3- | Binance Coin | BNB
4- | Tether | USDT

Blockchain tabanlı coin ler hangileri?​

White Paper nasıl yazılır?​

White Paper Nedir ve Nasıl Yazılır?
- Giriş
- Feragatname.
- İçindekiler.
- Piyasanın ve problemin tanımı
- Ürünün açıklaması ve bahsi geçen problemi nasıl çözeceği.
- Token’lar; kaç adet, neden, ne şekilde, ne zaman sunulacak?
- Toplanan yatırım nasıl kullanılacak?
- Geliştirici ekip.
Blockchain neden güvenli?​
Blockchain’de veriler tek bir noktada depolanmaz. Kayıtların dağıtık ve şifrelenmiş olması, sistemin güvenli olmasını sağlar. Buradaki en önemli konu bu şifreleme için kullanılan anahtarların güvenliğidir. Bu nedenle hem verilerimiz hem de bakiyelerimizin güvenliği için anahtar yönetimi çok kritiktir.

Avalanche blok zincirinde tam blok üreten doğrulayıcılar olarak kaç düğüm katılabilir *?​

Avalanche blok zincirinde tam blok üreten doğrulayıcılar olarak kaç düğüm katılabilir *?
Avalanche, alt ağ (subnet) başına saniyede yaklaşık 4500 işlem yapabilir, bunu da sadece 2 CPU çekirdeği ve 4 GB bellek gibi mütevazı bir donanım gereksiniminin sağlayacağı maksimum gayrimerkezilik ve 2.000’den fazla düğümden (node) oluşan bir doğrulayıcı boyutuyla sağlar.

L1 coin ne demek?​

L1 coin ne demek?
Layer-1 nedir? Blockchain ölçeklenebilirliği, ağdaki hız ve işlem gücünün yükseltilmesi anlamına gelir. Ölçeklendirme, saniyedeki işlem sayısındaki artışı ifade edebilir. Ağlarda yaşanan gecikme sorununun artmaısyla ölçeklenebilirlik probleminin üstesinden gelmek için uygulanan çözümlerden biri, Layer 1 çözümleridir.

Blockchain kullanım alanları nelerdir?​

Blokzincirin genel olarak uygulama alanları şunlardır:
- Bankacılık.
- FinTech.
- Para Transferleri.
- Değerli Belgelerin Yaratılması ve Saklanması
- E-Ticaret ve Ödemeler.
- Hisse Senetleri ve Borsalar.
- E-Noter.
- Kişiden Kişiye Borçlanma ve Dağıtık Yapılı Kredi Sistemleri.
 
Blockchain, eşler arası bir ağda işlem kayıtlarını saklamak için kullanılan bir yapıdır. Bu yapıda işlemler bloklar halinde birbirine bağlı bir şekilde depolanır ve her blok önceki bloğun bilgisini içerir. Blockchain, dijital defter olarak adlandırılan bir depolama mekanizması kullanır. Blockchain'in işlem verilerini depolamak için dağıtık büyük defter teknolojisi kullanılır. Tüm ağ katılımcıları, değiştirilemeyen işlem kayıtlarına erişebilir ve aynı işlemi tekrar etme gereksinimini ortadan kaldırır.

Blockchain teknolojisi, güvenli bir işlem ekosistemi sunar çünkü işlemler şifrelenir ve geri dönülemez bir şekilde ağa eklenir. Bu özellik, siber saldırganlara karşı geleneksel ödeme yöntemlerine göre daha güvenli bir platform sağlar. Bir kez bloklara yazılan verileri değiştirmek neredeyse imkansızdır, çünkü bloklar kriptografik hash fonksiyonlarıyla korunur. Bu da verilerin güvenliğini artırır.

Blockchain tabanlı coinler arasında en popüler olanları şunlardır: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB), Tether (USDT) gibi. Bu coinler farklı blockchain ağlarının desteklediği kripto para birimleridir.

Blockchain kullanım alanları oldukça geniştir. Örneğin, bankacılık, FinTech, para transferleri, e-ticaret ve ödemeler, hisse senetleri ve borsalar gibi birçok sektörde blockchain teknolojisi kullanılmaktadır. Blockchain'in sağladığı şeffaflık ve güvenlik, bu alanlarda daha verimli işlemlerin gerçekleştirilmesini sağlar.

Ayrıca, Layer-1 coin veya L1 coin terimi, blockchain ölçeklenebilirliği ve ağdaki hızı artırmak için kullanılan terimdir. Layer-1 çözümleri, işlem sayısını artırarak ağ performansını yükseltmeyi hedefler. Bu tür çözümler, blockchain ağlarındaki gecikmeleri azaltmak ve daha fazla işlemi desteklemek için kullanılır.
 
Geri
Üst