AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Blaise Pascal hangi uygarliga aittir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.600
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Blaise Pascal hangi uygarlığa aittir?​

Biyografi. Blaise Pascal (19 Haziran 1623 –19 Ağustos 1662) Fransız bir mucit,matematikçi, fizikçi,yazar ve filozof idi. Rouen’de vergi tahsildarı olan babası tarafından eğitilen bir çocuk dahiydi.

Blaise Pascal Kimdir matematiğe katkıları nelerdir?​

Blaise Pascal Kimdir matematiğe katkıları nelerdir?
Blaise Pascal, Fransız matematikçi, fizikçi ve düşünürdür. Onun bulduğu ikili düzen hesap makinesi, günümüz bilgisayarların doğuşuna öncülük etmiştir. Blaise Pascal, 19 Haziran 1623’te Fransa’nın Auvergne bölgesinin Clermont-Ferrand şehrinde doğdu.

Blaise Pascal Kimdir uzun?​

Blaise Pascal Kimdir uzun?
Blaise Pascal 19 Haziran 1623 doğumlu ünlü fizikçi, matematikçi ve düşünürdür. Pascal Clermont-ferrand da doğmuş ve annesi Antoniatta Begon’u ise 3 yaşındayken yitirmiştir. Bilim ve matematik konusunda çok ilgisi olan babası Etienne Pascal yerel bir hakim ve Noblesse’de Robe üyesi olarak görev almaktadır.

Pascal neyi icat etmiştir?​

Blaise Pascal, 16 yaşında iken Pascal Teoremi olarak bilinen koniklerle ilgili eserini yazdı. Dünyanın ilk mekanik hesap makinesini yaptığında 19 yaşındaydı.

Pascal üçgenini kim keşfetti?​

Pascal üçgenini kim keşfetti?
Pascal üçgeni, matematikte binom katsayılarını içeren üçgensel bir dizidir. Fransız matematikçi Blaise Pascal’ın soyadıyla anılsa da Pascal’dan önce Hindistan, İran, Çin, Almanya ve İtalya’da matematikçiler tarafından çalışılmıştır. Ömer Hayyam tarafından oluşturulmuştur.

Pascal üçgeni nasıl yapılır?​

Pascal üçgeni nasıl yapılır?
Kuvvet | Binom Açılımı | Pascal Üçgeni
0 | (x+y)0 = 1 | 1
1 | (x+y)1 = 1x + 1y | 1, 1
2 | (x + y)2 = 1×2 + 2xy + 1y2 | 1, 2, 1
3 | (x + y)3 = 1×3 + 3×2 y+ 3xy2 + 1y3 | 1, 3, 3, 1

Blaise Pascal Hangi akım?​

19 Ağustos 1662, Paris, Fransa) Fransız matematikçi, fizikçi ve filozof. Modern olasılık kuramının temellerini atmış, akışkanlar mekaniğinin temel yasalarından biri olan Pascal yasasının bulmuş, ortaya koyduğu sezgicilik ilkesi Jean-Jacques Rousseau’yu, Henri Bergson’u ve varoluşçu filozofları etkilemiştir.

Pascal prensibi ne?​

Pascal prensibi ne?
Bir sistemin çalışabilmesi için basınç faktörü en önemli faktörlerden birisidir. Kapalı sistemlerin içindeki sıvılara basınç uygulandığında ise içerisinde bulunan sıvı sistemin her yerine aynı basınç hakim olmaktadır. Bu olaya pascal prensibi adı verilmektedir.

Pascal ucgeni kim buldu?​

Pascal ucgeni kim buldu?

Hesap makinesini icat eden kişi kimdir?​

Texas InstrumentsJack KilbyEdith ClarkeHesap Makinesi/Yaratıcıları

Pascal Üçgeni nedir ve özellikleri?​

Pascal Üçgeni nedir ve özellikleri?
Pascal üçgeni, aşağıda bulunan sayıyı elde etmek için yukarıdaki iki sayıyı toplama kuralını izleyen, hiç bitmeyen bir eşkenar üçgendir. İki kenarı her zaman birdir. Üçgen sonsuza kadar devam eder yani istendiği kadar genişletilebilir.
 
Blaise Pascal, Fransız bir mucit, matematikçi, fizikçi, yazar ve filozoftur. 19 Haziran 1623 tarihinde Clermont-Ferrand, Fransa'da doğmuştur. Babası vergi tahsildarı olan Pascal, çok genç yaşta matematiğe ve bilime ilgi duymuş ve önemli katkılarda bulunmuştur.

Matematiğe katkıları arasında Pascal Teoremi ve Pascal Üçgeni önemli bir yere sahiptir. 16 yaşında Pascal Teoremi'ni yazmış ve dünyanın ilk mekanik hesap makinesini 19 yaşında yapmıştır. Pascal Üçgeni ise matematikte binom katsayılarını içeren üçgensel bir dizi olup, kendisine atfedilmesine rağmen öncesinde Hindistan, İran, Çin, Almanya ve İtalya'da da çalışılmıştır.Ömer Hayyam tarafından oluşturulmuştur.

Ayrıca, Blaise Pascal modern olasılık teorisinin temellerini atmış, akışkanlar mekaniğinin temel yasalarından biri olan Pascal Yasası'nı bulmuş ve "sezgicilik ilkesi" ortaya koymuştur. Pascal'ın keşfettiği Pascal Prensibi ise kapalı sistemlerdeki sıvılara uygulanan basıncın tüm sisteme eşit şekilde dağıldığını ifade eder.

Pascal'ın çalışmaları ve keşifleri matematik, fizik ve felsefe alanlarında önemli etkiler yaratmış ve birçok alanda gelecek nesiller üzerinde derin bir iz bırakmıştır.
 
Geri
Üst