AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Black Cod ne baligi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Black Cod ne balığı?​

Siyah morina diye bilinen ithal bir balık “black cod”. Yağlı ve bembeyaz eti Japon usulü soslarla birlikte pişirildiğinde hayli lezzetli oluyor.

Cod Fish ne balığı?​

Cod Fish ne balığı?
Cod balığı (Morina); selenyum, sodyum ve potasyum açısından da zengin, az kılçıklı ve löp et şeklinde bir balıktır. Et lezzeti açısından da oldukça lezzetli olan morina balığıyla en yakında tanışmanız dileğiyle…

Cod balığı tadı nasıl?​

Morina, hafif tadı, düşük yağ içeriği ve kolaylıkla dağılan yoğun beyaz etiyle ünlü bir balıktır. Morinanın ciğerinden elde edilen yağ, önemli bir A vitamini, D vitamini, omega-3 yağ asitleri (EPA ve dokosaheksaenoik asit) kaynağıdır.

Cod balığı nasıl pişirilir?​

Cod balığı nasıl pişirilir?
Black Cod (Siyah Morina) Balığı Tarifi Nasıl Yapılır? Morina balığını temizledikten sonra fileto çıkartın. Kılçıklarını ayıkladığınız balığın derisini üzerinde bırakın. Sake ve mirini kaynatıp sos haline getirdikten sonra balığı tatlandırıp ızgara ya da ızgara izli döküm tavada ters yüz ederek kızartın.

Morina balığı nerede bulunur?​

Ülkemizde morina balığı bulunmadığından dolayı taze olarak satın alınamaz. Peki, morina balığı nereden alınır? Dondurulmuş fileto ya da bütün balık şeklinde balık hallerinde, büyük alışveriş merkezlerinde ve online balık satışı yapan özel firmalardan temin edilebilir. Morina balığı ticareti en çok Norveç’tedir.

Morina balık yağı ne işe yarar?​

Morina balık yağı ne işe yarar?
Morina balığı yağı büyük ölçüde besleyici bir balık yağı tipidir. Kullanımı kolaydır ve A vitamini, D vitamini, omega 3 yağ asidi içerir. Kemikleri güçlendirmek, inflamasyonu azaltmak ve romatoid artrit semptomlarını azaltmak gibi faydaları vardır. Günlük tüketim 1 çay kaşığı olarak tavsiye edilmektedir.

Morina karaciğeri yağı hangi balık yağında var?​

Morina Balığı Karaciğeri Yağı Özellikleri Normal balık yağları hamsi, uskumru, ringa, orkinos gibi balıkların yağlı dokularından elde edilirken morina balığı yağı direkt balığın karaciğerinden elde edilir.

Türkiyede morina balığı var mı?​

Türkiyede morina balığı var mı?
Morina balığı hakkında en merak edilen sorular morina balığı Türkiye’de var mı ve morina balığı nerede bulunur sorularıdır. İzlanda, Norveç, Newfoundland, Labrador ve Grönland gibi soğuk denizlerde bulunan morina balığı ülkemiz denizlerinde yaşamamaktadır.

Balığın karaciğeri var mı?​

Balık karaciğeri akut faz prote- inlerinin üretiminde de rol oynamaktadır (2,3,14). Balıkların vücuduyla dış ortam arasında bir mukus tabakası (glikoproteinler, proteoglikanlar ve prote- inler) bulunmaktadır.

Morina balığı kaç dakikada pişer?​

Morina balığı kaç dakikada pişer?
Morina filetolarınızın kalınlığına göre en kalın morina filetom 20 dakikada pişiyor. İnce morina porsiyonları kullanıyorsanız 12-15 dakika pişirin ve en büyük porsiyonunuzun ortasını kontrol edin.

Morina balığı tavada nasıl pişirilir?​

Bir kapta limon suyunu ve dövülmüş sarımsakları karıştırıyoruz. Fileto şeklindeki morina balığını 12 eşit parçaya ayırıyoruz. Bir tencereye bir miktar sıvı yağ koyuyoruz. Ardından balığı önce sarımsaklı limon suyuna sonra da sodaya batırıp una buluyoruz ve kızdırdığımız yağda kızartıyoruz.

Morina eti nedir?​

Morina eti nedir?
Morina balığı, beyaz etinin kolayca dağılması, hafif tat ve düşük yağ içeriğine sahip olması özellikleriyle popüler bir balıktır. Morina balığının karaciğeri ve derisi değerlidir. Ciğerinden elde edilen yağ ise, önemli bir A vitamini D vitamini, Omega-3 yağ asitleri (EPA ve dokosaheksaenoik asit) kaynaklarına sahiptir.
 
Black Cod balığı, aslında siyah morina balığının İngilizce ismidir. Yağlı ve bembeyaz etiyle meşhur olan bu balık özellikle Japon usulü soslarla pişirildiğinde oldukça lezzetli bir yemeğe dönüşebilir.

Cod Fish ise Türkçe'de morina balığı olarak bilinen bir balık türüdür. Selenyum, sodyum ve potasyum açısından zengin olan bu balık, az kılçıklı ve löp et şeklinde yapıya sahiptir. Düşük yağ içeriği ve hafif tadıyla bilinen morina balığı, genellikle lezzetli bir seçenek olarak kabul edilir.

Morina balığı, hafif tadı, düşük yağ içeriği ve kolaylıkla dağılan yoğun beyaz etiyle meşhurdur. Ayrıca morina balığının ciğerinden elde edilen yağ; A vitamini, D vitamini, omega-3 yağ asitleri gibi besleyici bileşenler açısından zengindir.

Morina balığını pişirirken genellikle fileto şeklinde çıkarılır ve derisi üzerinde bırakılır. Sake ve mirin gibi soslarla tatlandırıldıktan sonra ızgara veya ızgara izli döküm tavada kızartabilirsiniz.

Ülkemizde morina balığı taze olarak bulunmamaktadır, ancak dondurulmuş fileto ya da bütün balık şeklinde büyük alışveriş merkezleri veya online balık satışı yapan firmalardan temin edilebilir. Morina balığı ticareti genellikle Norveç gibi ülkelerde yoğun olarak yapılmaktadır.

Morina balık yağı, besleyici bir balık yağı türüdür ve A vitamini, D vitamini, omega-3 yağ asitleri gibi önemli bileşenleri içerir. Kemik sağlığını desteklemek, inflamasyonu azaltmak ve romatoid artrit semptomlarını hafifletmek gibi faydaları bulunmaktadır. Genellikle günlük tüketimi 1 çay kaşığı önerilmektedir.

Morina balığının karaciğerinden elde edilen yağ, direkt olarak morina balığının karaciğerinden elde edilirken diğer balık yağları genellikle hamsi, uskumru, ringa gibi balıkların yağlı dokularından elde edilir.

Türkiye'de morina balığı doğal olarak yaşamadığı için taze olarak bulunmamaktadır. Genellikle dondurulmuş halde veya fileto olarak satın alınabilir.

Morina balığı genellikle beyaz etiyle ve hafif tadıyla bilinen bir balık türüdür. Karaciğeri ve derisi de değerli bileşenler içerebilir. Ayrıca ciğerinden elde edilen yağ, önemli A vitamini, D vitamini, omega-3 yağ asitleri gibi besleyici bileşenleri içermektedir.
 
Geri
Üst