AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Biyosidal sorumlu mudur?

Editör

Yeni Üye

Biyosidal sorumlu müdür?​

Biyosidal Mesul Müdürü Meslek Tanımı :Hekim, veteriner hekim, eczacı, kimyager, mühendis (kimya, ziraat, çevre, gıda, su ürünleri, tütün teknolojisi), biyoloji alanında lisans veya entomoloji, toksikoloji alanında yüksek lisans veyahut doktora diplomasına sahip olup, Bakanlıktan sertifika almaya hak kazanan kişidir.

Biyosidal mesul müdür nerede çalışır?​

Biyosidal mesul müdür nerede çalışır?
1) 02.08.2013 tarih ve 28726 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan (Sağlık Bakanlığı-Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’ndan) “AKTİF MADDE İÇERMEYEN BİYOSİDAL ÜRÜNLER TEBLİĞİ” kapsamında üretim yerlerinde mesul müdür olarak olarak çalışabilirsiniz.

Biyosidal mesul müdürlük eğitimi 2021 ne zaman?​

Kurumumuzca Biyosidal Ürünlerin Kullanım Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 27nci maddesine istinaden Mesul Müdür Eğitiminin sonbahar aylarında düzenleneceği belirtilerek başvuruların 13.08.2021 tarihine kadar yapılması istenmiştir.

Ilaçlama mesul müdür?​

Ilaçlama mesul müdür?
MESUL MÜDÜRLÜK BELGESİ Haşere ve kemirgenlere karşı ilaçlama mücadelesi yapmak için kurulan ilaçlama firmaları yapacakları işten birinci dereceden sorumlu olacak olan Mesul Müdür çalıştırmak zorundadırlar.
Biyosidal Ürün Uygulayıcı Eğitimi kimler alabilir?​
DÜZENLENECEK EĞİTİME İLİŞKİN BİLGİLER Eğitim, en az ilkokul mezunu olmak koşuluyla uygulayıcı olmak isteyen herkese açıktır. “Biyosidal Ürün Uygulayıcısı” olmak isteyenlerin “Biyosidal Ürün Uygulayıcı Eğitimi”ne katılması zorunludur.

Uygulayıcı Eğitimi Nedir?​

Uygulayıcı Eğitimi Nedir?
TBM UYGULAYICI EĞİTİMİ Öğrenci ve/veya yetişkin kitleye doğrudan eğitim verebilecek yeterlilikte ve formasyonda olan katılımcılara yönelik gerçekleştirilen üç günlük eğitim programıdır. Programı başarıyla tamamlayanlara “TBM Uygulayıcısı” unvanı verilir ve Yeşilay tarafından kendisine katılım belgesi düzenlenir.

2022 mesul müdürlük eğitimi ne zaman?​

Dersler sabah 09:00’da başlayacağından, 14-19 Mart 2022 tarihli listede yer alan katılımcılar 13 Mart 2022 tarihinde öğleden sonra otele giriş ve 19 Mart 2022 tarihinde saat 12:00’de eğitim programı bitecek olup sınav sonuçları 12:40’da açıklanacaktır.

Mesul müdürlük sınavı ne zaman 2022?​

Mesul müdürlük sınavı ne zaman 2022?
10.05.2022 Tarihli Sınav Başvurusu Son Başvuru Tarihi 18.04.2022 Eğitim Başlangıç/Bitiş Tarihi 20.04.2022/08.05.2022 Sınav Tarihi 10.05.2022 Telafi Sınav Tarihi 20.05.2022 Başvuru: 10.05.2022 tarihli sınava katılabilmek için eğitim başvurusunda bulunacak adayların […]

OSGB Mesul müdür kimler olabilir?​

OSGB’lerde tam zamanlı görevli bulunan İş yeri hekimleri veya İş Güvenliği uzmanları aynı zamanda sorumlu müdürlük görevini de yürütebilir. OSGB’lerce talep edilen veya bildirilen her türlü bilgi ve belgeye ilişkin iş ve işlemlerde, Genel Müdürlük tarafından sadece sorumlu müdür muhatap kabul edilir.

Biyosidal sorumlu müdür, belirli niteliklere sahip olan ve Bakanlık tarafından sertifikalandırılan bir pozisyondur. Bu pozisyonda çalışabilmek için hekim, veteriner hekim, eczacı, kimyager, mühendis (kimya, ziraat, çevre, gıda, su ürünleri, tütün teknolojisi), biyolog veya entomolog gibi alanlarda lisans veya yüksek lisans/doktora diplomasına sahip olmak gerekmektedir.

Biyosidal sorumlu müdür, genellikle biyosidal ürünlerin üretim yerlerinde veya ilaçlama firmalarında çalışmaktadır. Bu kişiler, özellikle haşere ve kemirgenlere karşı ilaçlama mücadelesi yapan firmalarda işlerinden birinci derecede sorumlu olan kişilerdir.

Biyosidal mesul müdürlük eğitimleri belirli periyotlarla düzenlenmektedir. 2021 yılında yapılan eğitim için başvuruların 13 Ağustos 2021 tarihine kadar yapılması istenmiştir. Mesul müdürlük belgesi ile ilaçlama firmalarında çalışacak olanlar için eğitim alma zorunluluğu bulunmaktadır.

Biyosidal ürün uygulayıcı eğitimi ise en az ilkokul mezunu olan herkese açıktır. Bu eğitime katılarak "Biyosidal Ürün Uygulayıcısı" unvanı alabilirsiniz. Benzer şekilde, TBM uygulayıcı eğitimi de doğrudan eğitim verebilecek yeterlilikte olan katılımcılara yönelik üç günlük bir programdır.

2022 yılı mesul müdürlük eğitimi ve sınav tarihleri de belirlenmiştir. Eğitimler genellikle belirli tarih aralıklarında düzenlenmekte olup, sınavlar da bu eğitimlerin sonunda gerçekleştirilmektedir.

OSGB'lerde ise iş yeri hekimleri veya iş güvenliği uzmanları, aynı zamanda sorumlu müdürlük görevini de yürütebilirler. Bu kişiler OSGB'ler tarafından talep edilen bilgi ve belgelerle ilgili işlemlerde sorumlu müdür olarak muhatap kabul edilirler.

Geri