- Konu Yazar
Biyoremediasyon çeşitleri nelerdir?
Bazı kaynaklara göre In-situ (saha içi) arıtım, ex-situ (saha dışı) arıtım ve kombine arıtım olmak üzere 3 ana sınıfta incelenen biyoremediasyon tekniklerini daha ayrıntılı olarak şematize etmek mümkündür [4].Biyoremediasyon örnekleri nelerdir?
Biyoremediasyon Örnekleri
Biyoremediasyon teknikleri nelerdir?
Biyoremediasyon anlamı nedir?Biyoremediasyon, bir çevre kirleticisinin mikroorganizmalar yardımıyla uzaklaştırılması işlemidir. Bu teknik ile, bakteriler ve fungus türleri kullanılarak kirliliğin hızlı bir şekilde kaldırılması sağlanır. Biyoremidasyon canlıları seçilirken, insan ve hayvan sağlığını tehlikeye sokmayacak türlerin seçimi önemlidir.
Biyopestisit ne demek?
Biyopestisitler; hayvanlar, bitkiler, bakteriler ve çeşitli mineraller şeklinde özetlenebilecek bir çok doğal maddeden elde edilen ve vektörle mücadelede bu yöntemlerin kullanılması esasına dayanan pestisit çeşitleridir. Geleneksel pestisitlere göre daha az zararlı bileşiklerdir.
Remediasyon ne demek?
1.1 Remediasyon Terimleri. Kirlilik, doğal çevre ya da yaşam üzerinde olumsuz bir etkiye yol açması muhtemel olan zehirli ya da kirletici maddelerin boşaltılmasıdır. Çevresel remediasyon, toprak, su (hem yeraltı hem de yüzey suyu) ve havanın, kirlilikten ya da kirletici maddelerden arındırılmasıdır.Toprak hava ve sudaki kirleticilerin giderilmesinde mikroorganizmaların kullanılması işlemine ne denir?
Tehlikeli maddeleri, zararsız veya daha az zararlı maddelere parçalamak için mikroorganizma- ların kullanıldığı uzun süreçli arıtım prosesleri biyoremediasyon olarak bilinmektedir (Scragg 1999; Dua 2002).