Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Biyolojik hastalik ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.137
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Biyolojik hastalık ne demek?​

Bakteri,virüs ve parazitler ile meydana gelebilir. Bunlar arsında; Şarbon, tetanoz, bruselloz, akciğer tüberkülozu, leptospiroz, ankilostomyoz (kancalı barsak kurdu) vb. gibi hastalıklar sayılabilir.

Biyolojik çeşitliliği ne etkiler?​

Biyoçeşitliliğin, doğal yaşama etkisi büyüktür. Bir bölgede yaşayan canlıların çeşit ve sayıca zenginliğine biyoçeşitlilik denir. Kısaca, bir bölgede yaşayan bütün canlı türleri o bölgenin biyolojik çeşitliliğini oluşturuyor. İklim, sıcaklık, ışık, su gibi cansız faktörler biyoçeşitliliği önemli derecede etkilerler.
Hastalıkların biyolojik Nedenleri Nelerdir?
Kromozom ve Gen bozuklukları; Down sendromu,

Biyolojik Psikiyatri ne demek?​

her davranisin,her duygunun, hatta her kisilik yapısının biyolojik bir kokeni oldugunu savunan ve arastiran psikiyatri dali.ornegin ruhsal hastaliklarin penisilinini bulma iddiasindadirlar.

Biyoçeşitlilik nedir maddeler halinde?​

Biyoçeşitlilik, diğer adı ile biyolojik çeşitlilik var olan bir bölgedeki tüm türlerin, ekosistemlerin veya genlerin oluşturduğu bütüne verilen addır. Biyoçeşitlilik canlılarda var olan değişkenlik veya farklılığın, ekolojik yapı ve çevre ile olan etkileşimlerini ifade etmektedir.
Biyolojik çeşitliliğe neden olan olaylar?
İklim değişikliliği, kirlenme, doğal kaynakların aşırı kullanımı, sürdürülebilir olmayan kaynakların kullanımı ve hızlı nüfus artışı biyolojik çeşitliliğin azalmasına ve türlerin yok olmasına neden olur. Habitatların yok olması veya zarar görmesi, birçok bitki ve hayvan türünün neslinin yok olmasına neden olur.

Türkiye’de biyoçeşitlilik nerede?​

Bunların yaklaşık üçte biri Türkiye’ye özgü (endemik) türlerdir. Coğrafi k bölgelerden, Doğu Anadolu ve Güney Anadolu bölgeleri; Bitki Coğrafyası Bölgelerinden ise İran-Turan ve Akdeniz bölgeleri endemik bitki türleri bakımından zengin olanlarıdır.
 
Geri
Üst