AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Biyolojik cesitliligin olusmasinda etkili olan dogal faktorler nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Biyolojik çeşitliliğin oluşmasında etkili olan doğal faktörler nelerdir?​

İklim etkili olur, toprak örtüsü etkili olur, yer şekilleri etkili olabilir. Orman yangınları, insanın doğa üzerinde yapmış olduğu denge bozucu yapılaşma, sanayi, tarım, şehirleşme, hava, toprak, suyun kirletilmesi, meraların aşırı otlatılması, erozyon şeklinde sıralayabiliriz.

Türkiye’de Biyoçeşitlilik neden fazladır?​

Türkiye’nin biyolojik çeşitliliği açısından zengin olma sebepleri; Ülkemizde farklı iklim tiplerinin görülmesi. Farklı türden su kaynaklarına sahip olması (deniz, göl, akarsu, ırmak gibi) Buzul dönemindeki olumsuz iklim koşullarından az etkilenmiş olması
Doğal faktörler nelerdir?
Doğal faktörler: yerşekilleri, iklim, su kanalları , toprak, bitki örtüsü.

Biyoçeşitlilik nedir ögeleri nelerdir?​

Biyoçeşitlilik Nedir Biyolojik zenginlik ya da biyolojik çeşitlilik, canlıların farklılığını ve değişkenliğini, içinde bulundukları karmaşık ekolojik yapılarla, birbirleriyle ve çevreleriyle karşılıklı etkileşimlerini ifade etmektedir.

Biyoçeşitlilik nelerdir?​

Biyoçeşitlilik, aksi takdirde ikinci derecedeki türleri rekabetçi bir şekilde dışlayacak olan türlerin baskısını azaltan makul şiddetteki müdahalelerle sürdürülebilir. Örneğin bizonların seçici otlama davranışı kullanılarak meralardaki bitki çeşitliliği artırılabilir (Collins et al. 1998).
Biyoçeşitlilik hakkında bazı kanıtlar vardır.?
Biyoçeşitlilik dünya çapında hızla azalmaktadır, bunun yanı sıra ekosistemin işleyişi (verimlilik, beslenme döngüsü gibi) ve dengesinin (zaman içerisinde verimliliğin dengede kalması) biyoçeşitliliğe bağlı olduğunu gösteren önemli kanıtlar vardır (Naeem et al. 2009).
Biyoçeşitlilik deneyleri türlerin sayısı gibi bazı biyoçeşitlilik bileşenlerini müdahalelerle yönlendirip ekosistem işleyiş ve denge çeşitlerini ölçerek biyoçeşitlilik azalmalarının bu işleyiş ve dengeyi etkileyip etkilemeyeceğini test etmiştir. Bu çalışmalar laboratuvar, çayır, orman, tuzlu ve tatlı su ekosistemlerinde yürütülmüştür.
 
Geri
Üst