AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Biyobozunur maddeler nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Biyobozunur maddeler nelerdir?​

Biyobozunur malzemelerin başında nişasta, selüloz türevleri, polihidroksialkon atlar, polilaktik asit, poli-β-hidroksi bütirat, polikaprolakton, polivinilalkol ve kitosan gibi maddeler bulunmaktadır.

Biyobozunur polimer ne demek?​

Biyobozunur polimerler adından da anlaşılabileceği gibi biyolojik ajanların etkinliğinde (bakteri,mantar veya alg gibi) bozunarak doğadaki döngüye katılabilen polimerlerdir. Bu parçalanmanın sonunda ortaya CO2, N2 gibi bazı doğal gazlar, su ve inorganik tuzlar ortaya çıkar.
Biyobozunur atık ne demek?
Organik atık ya da biyoçözünür atık, bitkilerden veya hayvanlardan gelen doğal bir atık türüdür. Bu atıklar biyobozunur plastikler, gıda atıkları, yeşil atık, kağıt atıkları, gübre, insan atıkları, kanalizasyon ve mezbaha atıkları gibi çeşitli şekillerde ortaya çıkar.

Biyobozunurluk ne demek?​

Doğadaki mikroorganizmalar yardımıyla biyolojik olarak parçalandıktan sonra karbondioksit ve su gibi temel maddelere dönüşerek doğadaki döngüye katılabilen maddedir.

Oxo biyobozunur ne demek?​

Oxo-biyobozunur plastik ambalaj filmleri, katkı yolu ile sonradan bozunur/biyobozunur özellik kazandırılan PP, PE ve benzeri gibi fosil kaynaklı polimerlerdir.
Biyobozunur ambalaj malzemelerinin geliştirilmesine neden ihtiyaç duyulmuştur?
Biyobozunur ambalaj malzemeleri, plastik ambalajlara göre, kullanım ömürlerini tamamladıktan sonra doğaya karışarak çevre kirliliğini önler ve geride doğaya zararlı, zehirli maddeler bırakmazlar. Çünkü bu malzemelerin üretiminde nişasta, selüloz, protein gibi doğal kaynaklar kullanılmaktadır.
Biyobozunur, bir diğer deyişle “Biyolojik olarak parçalanabilir”, kelime anlamı olarak bakteriler veya mantarlar gibi mikroorganizmaların biyolojik (oksijenli veya oksijensiz) hareketiyle doğal ortamda özümsenirken, parçalanma (ayrışma) yeteneğini ifade eder. Bu sürecin ekolojik açıdan bir zararı yoktur.
 
Geri
Üst