AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bitum neden modifiye edilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Bitüm neden modifiye edilir?​

Bitüm Modifikasyonunun Amaçları Yansıma çatlaklarına mukavemeti arttırmak, Agregaları saran bitüm filmini kalınlaştırmak (Oksidasyona karşı mukavemet), Tabaka kalınlıklarını azaltmak, Kaplamanın dayanıklılığını arttırmak.

Modifiye bitüm ne demek?​

Modifiye Bitüm; Yollarda kalıcı deformasyonu ( Tekerlek İzi ), termal çatlamaları ve agreganın bağlayıcıdan ayrılması gibi bozulmaları önlemek amacı ile yapılan bir asfalt türüdür.
SBS oranı nedir?
Geleneksel (Katkısız-kontrol) karışımlar ile birlikte stiren bütadien stiren (SBS) ve soyulma önleyici amin katkısı (AS) ile modifiye edilmiş karışımlar da hazırlanmıştır. SBS, bitümün %5’i oranında, bitüme eklenerek modifiye bitüm elde edilmiştir. AS sıvı katkısı ise bitümün %0.4’ü oranında katılmıştır.
Polimer modifiye ne demek?
Polimer modifiye, hem ürün ömrünün arttırılması hem de bakım masraflarının azaltılması bakımından; yollarda, uçak ve yarış pistlerinde kullanılan bitümün performansının arttırılması için bir mecburiyettir.

Modifiye bitüm katkıları nelerdir?​

Polimer Modifiye Bitüm Katkısı – SBS, karışımlarda en yaygın olarak kullanılan katkı maddesi Stiren – Butadien – Stiren (SBS) polimeridir. Modifiye edici katkı olarak bitümlü bağlayıcı ve karışımların davranışlarının iyileştirilmesi amacıyla kullanılır.

Polimer bitüm nedir?​

Polimer esaslı plastiklerle Bitümün (asfalt) modifiye edilerek, taşıyıcı donatılarla birlikte üretilen su yalıtım örtüleridir.Bitümlü örtülerde taşıyıcı olarak polyester keçe veya cam tülü kullanılır.
SBS katkı nedir?
SBS nedir kimya?
SBS olarak kısaltılan stiren-bütadien kauçuğu, stiren ve bütadienden türetilen sentetik kauçuk ailelerini tanımlar. Bu sentetik kauçuklar, çeşitli katkı maddeleri ile korunduklarında çok iyi aşınma direnci ve yaşlanma kararlılığı gösterirler.

Polimer bitümlü örtü nerede kullanılır?​

BTM Bitülast BTL 200

Polimer bitümlü membran kaça ayrılır?​

Polimer bitümlü membranlar “Elastomerik” ve “Plastomerik” olmak üzere ikiye ayr›l›rlar.
SBS plastik nedir?
SBS Kauçuk (SBS) SBS stiren ve bütadienden yapılmış bir termoplastik elastomerdir. SBS oda sıcaklığında elastomerler gibi davranır ancak ısıtmada plastikler gibi işlenebilir. SBS ve diğer termoplastik elastomerler, çapraz bağlanma olmadan lastiktir ve işlenmesi kolaydır.

Geri