AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bitter çikolatalı tart tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Hafta sonuna konuklarınız varsa bu tanım tam sizlik. Hem lezzeti hem de imgesi şahane olan bu tanımı kesinlikle denemelisiniz.

BİTTER ÇİKOLATA GANAJLI TART


Tart hamuru için;
125 gr tereyağı (soğuk)
3 buçuk su bardağı un
4 yemek kaşığı şeker
1 tutam tuz
1 paket vanilya
1 adet yumurta


Yapılışı;
Un, tuz, vanilya, şeker ve küçük kesimlere ayrılmış tereyağını yoğurmaya başlayalım.
Toprak kıvamında olacaktır.
Ardından 1 adet yumurtayı ekleyelim ve yoğurarak toparlayalım.
15 dakika kadar dolapta dinlendirelim.
Dolaptan çıkarttığımız hamuru iki yağlı kağıt ortasında tart kalıbımıza uygun olacak halde açalım.
Tart kalıbına hamuru yağlı kağıdı zıt çevirip güzelce yerleştirelim ve bir çatal ile delikler açalım.
Hamurun üzerine yağlı kağıt serip rastgele bir bakliyat koyup 180 derecede yaklaşık 10-15 dakika pişirin.


Pastacı kreması için;
500 ml krema
500 ml süt
100 gr yumurta
100 gr buğday nişastası
1 gr vanilya
200 gr toz şeker
100 gr çilek


Yapılışı;
Pastacı kreması için krema ve sütü küçük bir tencerede ocağa alalım.
Ayrı bir kapta yumurta, şeker, vanilya ve nişastayı çırpalım.
Kaynamaya başlayan sütten yumurtalı karışıma ekleyip ılıtalım ve tamamını tencere döküp süratlice çırpalım ağırlaşmaya başladığında ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra çilekleri ekleyip blender ile çekelim.
 
Geri
Üst