Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bitter cikolata neden erimez?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.231
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bitter çikolata neden erimez?​

Bunun nedeni kaynama noktasının diğer türlere göre daha düşük bir konumda olmasıdır. Fazla ısıya maruz kaldığı zaman yanabilir ve kullanımı imkansız duruma gelebilir. Beyaz çikolata için de benmari usulünü tercih edebilirsiniz.

Kaşar peyniri neden yanar?​

Yüksek düzeyde yağ içeren tüm organik maddelerin yanma özelliği vardır. Usulüne uygun koşullar altında üretilen ya da usulsüz üretilen tüm kaşar peynirleri organik karakter taşır ve yanma özelliğine sahiptir. Bu nedenle, yanma özelliği, sahtekarlığı ayırt edici bir özellik değildir.”
Hangi çikolata erir?
Bitter çikolataları da benmari usulünü kullanarak kolayca eritebilir, çikolata kalıbını ufak parçalara ayırarak bu işlemi hızlandırabilirsiniz. Bitter çikolatanın yoğun kıvamını, kakao tadını ve sert yapısını bir nebze kırmak isterseniz benmari usulünü uygularken içine tereyağı ya da süt ekleyebilirsiniz.
Kuvertür bitter çikolata nasıl eritilir?
Kuvertür Çikolata Nasıl Eritilir? Kuvertür çikolata, pastacılık alanı başta olmak üzere benmari usulü ile eritilmektedir. Kaynamakta olan suyun yer aldığı bir tencerenin üzerine ayrı bir kapta çikolata konulur ve sürekli karıştırma sureti ile çikolatanın sıcağın etkisi ile doğal bir şekilde erimesi sağlanır.

Kaşar peynirinin kaliteli olduğunu nasıl anlarız?​

– Gerçek kaşar peynirinin rengi sarımtıraktır, bembeyaz olması beklenmez. – Kiyasal madde ile sarı renk verilmeye çalışılan kaşar peynirlerinin rengi kahverengiye dönük koyu sarı renkte olabilir. Bunlardan da uzak durulmalıdır. – Gerçek bir kaşar peynirinin hammaddesi süttür.

Bozuk kaşar peyniri nasıl anlaşılır?​

Kaşarı tüketmeden önce dış yüzeyine iyice göz atmalı ve herhangi bir küf olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Eğer herhangi bir yerinde küflenme başladıysa kaşar bozulmuş demektir.
Hangi çikolata daha çabuk erir?
Sütlü Çikolata Erime Süresi Sütlü çikolatanın erime süresi bitter çikolataya göre daha kısadır. Çünkü bitter çikolata kadar sert bir yapısı yoktur. Benmari usulü ile cam kap kullanılarak eritilen sütlü çikolatalar daha hızlı kıvam alır. Yaklaşık 200 gram bir sütlü çikolatanın erime süresi 3 dakikayı bulabilir.
 
Geri
Üst