Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

BitLocker kurtarma anahtari nerede?

Editör

Yeni Üye

BitLocker kurtarma anahtarı nerede?​

Microsoft hesabınızla: Kurtarma anahtarınızı bulmak için başka bir cihazda Microsoft hesabınızla oturum açın. Otomatik cihaz şifrelemesini destekleyen modern bir cihazınız varsa kurtarma anahtarı büyük olasılıkla Microsoft hesabınızda olacaktır.

Icloud kurtarma anahtarı nasıl alınır?​

Icloud kurtarma anahtarı nasıl alınır?
Adım #1: Ayarlar sayfasını açın. Adım #2: Parola ve Güvenlik sayfasını açın. Adım #3: Apple Kimliği parolanızı girin. Adım #4: Kurtarma Anahtarı seçeneğini aktif hale getirin.

BitLocker şifresini unuttum nasıl kaldırabilirim?​

BitLocker şifresini unuttum nasıl kaldırabilirim?
1. Adım: Klavyeden Windows ve X tuşlarına beraber tıklayın ve Windows PowerShell ( Yönetici ) seçin. 3. Adım: BitLocker sürücücüzün şifresini kaldırmak için manage-bde -off f: uygulamasını başlatın ( f: sürücüsüne kendi BitLocker sürücüsünün harfini yazacaksınız ). Sonuç olarak BitLocker şifreniz çözülmüş olacaktır.

BitLocker nasıl devre dışı bırakılır?​

1.Başlat > Ayarlar’ı ( Start > Settings) seçin . 2.Ayarlar (Settings) penceresinde, Sistemi (System) seçin. 3.Sol altta Hakkında’dan (About), sağ bölmede İlgili Ayarlar bölümünü bulun ve BitLocker Ayarları’nı (BitLocker Settings) seçin . 4.Ardından, BitLocker’ı Kapat’ı (Turn off ) seçin .

BitLocker ile şifreleme nasıl yapılır?​

BitLocker ile şifreleme nasıl yapılır?
Windows 10 cihazlar için sürücü şifrelemesini yapılandırma
- Google Yönetici konsolu hesabınızda oturum açın.
- Yönetici konsolu Ana sayfasında, Cihazlar’a gidin.
- Sol tarafta, Mobil cihazlar ve uç noktalar Ayarlar.
- BitLocker ayarları’nı tıklayın.
- Ayarı herkese uygulamak için en üst düzey kuruluş birimini seçili bırakın.

iPhone iCloud kilitlendi nasıl açılır?​

iPhone iCloud kilitlendi nasıl açılır?
Devre dışı kalmış veya kilitlenmiş bir Apple kimliği ile ilgili sorun mu yaşıyorsunuz?…Devre dışı bırakılmış bir Apple kimliği nasıl açılır
- iforgot.apple.com adresine gidin.
- Apple ID e-posta adresinizi girin.
- Hesabınızın kilidini açmak için ekranda çıkan yönergelere uyun.

Şifreli flash bellek nasıl açılır?​

BitLocker ile sürücü şifrelemek yalnızca birkaç saniye sürer:
- USB sürücüyü bilgisayarınıza takın.
- ‘Bu Bilgisayar’a girin ve USB sürücüsüne sağ tıklayın.
- BitLocker’ı Aç seçeneğine tıklayın.
- ‘Sürücünün Kilidini Açmak için Bir Parola Kullan’ seçeneğine tıklayın ve aynı parolayı iki kez girin.
- ‘İleri’ye tıklayın.

BitLocker şifreleme ne kadar sürer?​

BitLocker şifreleme ne kadar sürer?
NOT: NOT: Şifreleme; şifrelenen verilerin miktarına, sistemin hızına ve sürecin, sistemin kapatılması ya da uyku moduna alınması sebebiyle kesilip kesilmediğine bağlı olarak 20 dakika ile birkaç saat arasında sürebilir.

BitLocker tarafından şifrelenmiş ne demek?​

BitLocker tarafından şifrelenmiş ne demek?
Bitlocker tarafından şifrelenmiş demek C: sürücün için bitlocker’ı aktif etmişsin demektir. Bitlocker Windows sürücü şifreleme yazılımıdır. Bitlocker ile sürücün şifrelendiğinde offline saldırılardan verilerini korursun. Bitlocker Windows çalışırken verilerini korumaz.

BitLocker hangi sürümlerde var?​

Windows 10 Bitlocker Özelliğini Devreye Almak (tr-TR)
İşletim Sistemi | Desteklenen Versiyonlar
Windows Vista | Ultimate, Enterprise
Windows 7 | Ultimate, Enterprise
Windows 8 | Profesional, Enterprise
Windows 10 | Profesional, Enterprise, Education

BitLocker kurtarma anahtarınızı bulmak için ilk olarak Microsoft hesabınızla başka bir cihazda oturum açmanız gerekmektedir. Eğer otomatik cihaz şifrelemesini destekleyen modern bir cihazınız varsa, kurtarma anahtarınız büyük olasılıkla Microsoft hesabınızda saklanmaktadır.

İcloud kurtarma anahtarını Apple cihazlarında kullanabilirsiniz. Ayarlar sayfasını açtıktan sonra Parola ve Güvenlik bölümünden Apple Kimliği parolanızı girerek Kurtarma Anahtarı seçeneğini aktif hale getirebilirsiniz.

Eğer BitLocker şifrenizi unuttuysanız, Windows PowerShell'ı yönetici olarak açıp BitLocker sürücünüzün şifresini kaldırmak için gerekli komutları uygulayabilirsiniz. Bu sayede BitLocker şifrenizi çözebilirsiniz.

BitLocker'ı devre dışı bırakmak için ise Windows 10'da Başlat > Ayarlar > Sistem > Hakkında > BitLocker Ayarları adımlarını takip ederek BitLocker'ı kapatma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

BitLocker ile şifreleme yapmak istiyorsanız, Windows 10 cihazlar için sürücü şifrelemesini yönetici konsolu üzerinden yapılandırabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek için belirli adımları takip etmeniz gerekmektedir.

Eğer iPhone iCloud kilitlendi ise, iforgot.apple.com adresine giderek Apple ID e-posta adresinizi girip hesabınızın kilidini açabilirsiniz.

BitLocker ile şifrelenmiş bir flash belleği açmak için USB sürücüyü bilgisayarınıza takarak BitLocker'ı Aç seçeneğini kullanabilirsiniz. Parolayı iki kez girerek sürücünün kilidini açabilirsiniz.

BitLocker şifreleme süresi, şifrelenen verilerin miktarına, sistemin hızına ve diğer faktörlere bağlı olarak 20 dakikadan birkaç saate kadar sürebilir.

BitLocker tarafından şifrelenmiş bir sürücü, verilerinizin korunmasına yardımcı olur ve offline saldırılara karşı ekstra bir güvenlik katmanı sağlar. Ancak, BitLocker Windows çalışırken verilerinizi korumaz.

BitLocker özelliği Windows Vista, Windows 7, Windows 8 ve Windows 10'un belirli sürümlerinde bulunmaktadır. Özellikle Windows 10 Professional, Enterprise ve Education sürümlerinde BitLocker özelliği bulunmaktadır.

Geri