AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

BitLocker kilidi nasil acilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

BitLocker kilidi nasıl açılır?​

1. Adım: Klavyeden Windows ve X tuşlarına beraber tıklayın ve Windows PowerShell ( Yönetici ) seçin. 3. Adım: BitLocker sürücücüzün şifresini kaldırmak için manage-bde -off f: uygulamasını başlatın ( f: sürücüsüne kendi BitLocker sürücüsünün harfini yazacaksınız ). Sonuç olarak BitLocker şifreniz çözülmüş olacaktır.

BitLocker ı aç ne demek?​

Bitlocker, Windows işletim sistemi ile karşınıza çıkan, veri ve dosya güvenliği şifreleme desteği sunan bir sistemdir. Bitlocker ile sabit diskleri ya da taşınabilir diskleri şifreleyerek güvenli hale getirebilirsiniz. Bu yöntem diğer dosya şifreleme sistemlerine kıyasla daha farklı bir özellik sunar.

BitLocker şifresi nedir?​

BitLocker şifresi nedir?
BitLocker kurtarma anahtarınız, BitLocker sistem sürücüsüne erişme girişimine yetki verildiğini kesinlikle başka şekilde doğrulayamıyorsa sisteminizin kilidini açmak için kullanılabilecek benzersiz, 48 basamaklı sayısal bir paroladır.

Flash bellek şifrelenir mi?​

Burada yapacağımız şey bir USB belleğin şifrelenmesi olayıdır. Bu yöntemle USB Belleği herhangi bir bilgisayara taktığınız anda sizden şifre isteyecektir. Şifreye sahip olmayan bir kişi hiçbir şekilde şifreyi kıramaz veya farklı program/yöntemlerle USB bellek içindeki bilgilere erişemez.

BitLocker nasıl yapılır?​

- Windows Başlat Menüsü düğmesine tıklayın.
- Arama kutusunu açın ve Denetim Masası yazın.
- Sistem ve Güvenlik öğesine tıklayın veya Denetim Masası penceresinde BitLocker kelimesini aratın.
- BitLocker Sürücü Şifrelemesi altındaki herhangi bir seçeneğe tıklayın.

Bitlocker onarım aracı nasıl kullanılır?​

Bitlocker onarım aracı nasıl kullanılır?
BitLocker Onarım aracının nasıl kullanılacağı anlatılmaktadır. Şifrelenen verilere erişme ciddi bir şekilde sabit disk zarar görmüşse yardımcı olması için bu aracı kullanabilirsiniz. Bu araç, sürücü ve hurda kurtarılabilir veriler kritik bölümleri yeniden oluşturabilir.
Neredeyse BitLocker ile sabit sürücüleri depolama aygıtlarımızla şifreleyebiliriz?​
Bitlocker ile sabit sürücülerimizi, harici depolama aygıtlarımızı hatta usb belleğimizi bile şifreleyebiliriz. Bu şifreleme işleminden sonra sürücülerin içinde bulunan ve sonradan oluşturulan dosyalarda şifrelenmiş olmaktadır.
Neredeyse BitLocker bilgisayarı yeniden başlatıyor?​
Bitlocker bilgisayarın yeniden başlatılması sırasında bios ve açılış ayarlarında bir sorun algılar ise güvenlik şifresi girilmesini zorunlu kılar. Network üzerinde oluşturulan paylaşımlarda bize şifreli koruma özelliği sağlar.

Neredeyse BitLocker’a anahtarlar?​

Neredeyse BitLocker’a anahtarlar?
TPM, Bitlocker ‘a anahtarları siz bilgisayara oturum açtıktan hemen sonra sağladığı için bilgisayarınızın güvenliği oturum açma parolanızın gücüne bağlıdır. Yetkisiz kullanıcıların oturum açmasını önleyen güçlü bir parolanız varsa, Bitlocker tarafından korunan sabit disk kilitli kalır.

BitLocker kilidi nasıl açılır adımlarının detaylı bir şekilde anlatıldığı bir makale paylaşmak isterim:

1. Adım: İlk olarak, klavyeden Windows ve X tuşlarına aynı anda basın.
2. Açılan menüden "Windows PowerShell (Yönetici)" seçeneğine tıklayın.
3. Yönetici izni ile açılan PowerShell penceresine aşağıdaki komutu girerek BitLocker'ı kapatın:
```sh
manage-bde -off <sürücü harfi>:
```
(Burada `<sürücü harfi>` yerine kendi BitLocker sürücünüzün harfini yazmanız gerekmektedir, genellikle C: veya D: gibi)

Bu adımları takip ederek BitLocker kilidini açabilirsiniz.

BitLocker'ın ne olduğu ve ne anlama geldiği hakkında detaylı bilgi veren bir açıklamaya da değineyim:

BitLocker, Windows işletim sisteminde bulunan bir özelliktir ve veri güvenliği için disk şifreleme sağlar. Bu yöntem sayesinde sabit diskler veya taşınabilir diskler şifrelenerek verileriniz koruma altına alınabilir. Diğer dosya şifreleme sistemlerinden farklı olarak BitLocker, Windows işletim sistemiyle entegre bir şekilde çalışır ve dosyalara erişim sırasında şifre çözme işlemi gerçekleştirir.

BitLocker şifresi ise sistem sürücünüze erişim sağlamak için kullanılan benzersiz, 48 basamaklı bir sayısal paroladır. Bu kurtarma anahtarı, sistem şifresini doğrulayan alternatif bir yöntem olarak kullanılabilir ve kesinlikle güvenli bir şekilde saklanmalıdır.

USB bellek şifreleme konusuna da değinmişsiniz. USB bellek şifrelemesi gerçekleştirerek, bilgilerinizi güvende tutabilir ve yetkisiz erişimlere karşı koruma sağlayabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde USB belleğinizi herhangi bir bilgisayara taktığınızda şifre girilmesi gerekecektir, böylece verileriniz güvende kalacaktır.

BitLocker'ı nasıl kullanacağınıza dair adımları da kısaca paylaşmak istiyorum:
- Başlat Menüsü düğmesine tıklayın.
- Arama kutusuna "Denetim Masası" yazın.
- "Sistem ve Güvenlik" öğesine tıklayın veya Denetim Masası'nda "BitLocker" kelimesini arayın.
- "BitLocker Sürücü Şifrelemesi" altındaki seçeneklere göre işlemlerinizi gerçekleştirin.

Son olarak, BitLocker onarım aracının nasıl kullanılacağını da açıklayan detaylı bir makaleye yönlendirebilirim. Bu araç, şifrelenmiş verilere erişimde sorun yaşandığında sabit diski onarmak için kullanılır ve verilerin kurtarılmasına yardımcı olabilir. Aracı kullanarak sürücüyü ve verileri kurtarmak için adımları takip edebilirsiniz.

Geri