AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bitlis Kurutulmuş Kabak Sarması

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Bitlis Kurutulmuş Kabak Sarması Tanımı İçin Materyaller
1 adet orta uzunluk kabak
1 lt kaynar su kabağı ıslatmak için
İç materyalleri için:
2 kase köftelik bulgur
200 gram az yağlı kıyma
1 yemek kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ ve pul biber

Bitlis Kurutulmuş Kabak Sarması Tanımı Yapılışı

Öncelikle kurutulmuş kabakları kaynatılmış suya bastırın.
Daha sonra köftelik bulguru derin bir kabın içine alıp ılık su ile ıslatın.
Daha sonra kıyma reyhan ve tuzu ek edip karıştırın.
10 dakika dinlendirin sonra harcımızı iyicene yoğuralım küçük kesimler koparıp sıkın sonra kabaktan bi 15 santim kesip sarıyoruz.
Sarma süreci bittikten sonra tencereyi ocağa alıp üzeri geçmeyecek formda kaynar su ile tuz ek ediyoruz. (ben on dakika kaynatıp yumuşaklığına bakıyorum)
Siz keyfinize nazaran ayarlanabilirsiniz, pişme süreci bittikten sonra servis tabağına alıp üzerine sarmısaklı yoğurt döküp ve pul biberli yağı gezdiriyoruz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
 
Geri
Üst