AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bitkisel Sinüzit Tedavisi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Bitkisel Sinüzit Tedavisi


Sinüzit Bitki.
Sinüzit kafa kemikleri içinde burun çevresinde yerleşmiş içi hava dolu odacıkların enfeksiyonlar nedeniyle iltihaplanmasıdır. Sinüs mukozasının iltihabı olan sinüzit sinüslerin burun içiyle irtibatını gerçekleştiren sinüs ağızlarının tıkanmasıyla oluşur.

Sinüzit yalnızca baş ağrısıyla kendini belli etmez. Erişkinlerde burun tıkanıklığı, sarı-yeşil burun ve geniz akıntısı, yüz, göz ağrısı ve öksürükte görülür. Sinüs sorunuyla herkes karşılabilir fakat yapısal burun bozukluğu olan kişiler, alerjisi olanlar, sıkça enfeksiyona yakalananlar ve sigara kullananların bu sorunla karşılaşmaları daha yüksek olasılıktır.

Bitkisel Sinüzit Tedavisi
Umckaloabo: Afrika sardunyası köküyle (Umckaloabo) ilgili yapılan araştırmalar bu bitkinin sinüzitte etkili olduğu sonucunu göstermiştir. Ağız yoluyla alınan solüsyon biçiminde kullanılır. Erişkinlerde ağız yoluyla günde 3 defa 30 damla suya damlatılarak içilir.

Afrika sardunyası köklerinden yapılan damla Umckaloabo adıyla Avrupada sinüzite karşı kullanılmaktadır.

Afrika sardunyası ile ilgili Avrupada yapılan araştırmalar bu bitkinin soğuk algınlığının süresini kısalttığını göstermiştir. Bitki, soğuk algınlığı şikayetleri hissedildiğinde kullanılmaya başlanmalıdır. Yetişkinlerde günde 3 kez 30 damla olarak kullanılmaktadır. Damlalar suya veya meyve suyuna karıştırılarak da alınabilir.

Almanya başta olmak üzere Avrupada senelerdir soğuk algınlığı ve solunum yolu hastalıkları (sinüzit, farenjit, akut bronşit) tedavisinde afrika sardunyası kökü ekstresinden elde edilen bitkisel damla (Umckaloabo-umka) kullanılmaktadır.

Mayıs Papatyası: 1-2 yemek kaşığı papatya 1/2 litre suda kaynama derecesine kadar ısıtılır ve başa büyük bir havlu örtülerek gözler kapatılır ve solunmaya başlanır süresi 10 dakikadır.

Papatya çiçeği burun yıkama ve buhar banyosu şeklinde kullanılmaktadır.

Alıntı
 
Geri
Üst